De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 8 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Doek gevallen voor Marco du Pau
   
 

LAREN - Voor autocoureur Marco du Pau is het doek definitief gevallen. Neerlands enige Formule 3-coureur nam gisteren afscheid van Van Amersfoort Racing, het team waarvoor hij dit seizoen uitkwam in het Duits F3-kampioenschap en afgelopen zondag ook de Marlboro Masters reed. Du Pau heeft niet voldoende (sponsor)geld kunnen vinden om het seizoen bij het Nederlandse team af te maken.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Marco du Pau. (Foto: dagblad de telegraaf)
De breuk tussen Van Amersfoort Racing en de Nederlander kwam niet meer als een grote verrassing, nadat afgelopen week in de voorbereiding op de Marlboro Masters al duidelijk werd dat de spaarpot van Du Pau leeg was. Zijn goede prestatie tijdens het evenement in Zandvoort, waar Du Pau zich na een slechte kwalificatie (28e) knap terugvocht naar de veertiende positie, deed de hoop bij de Nederlander weer even opleven. Maar een nieuwe geldschieter bleef ook na de Masters uit.

"Natuurlijk is dit heel vervelend, maar als team kunnen wij geen andere beslissing nemen", aldus Rob Niessink, de perschef van Van Amersfoort Racing. "Met de financiële huishouding van het team is helemaal niets mis, maar wij kunnen ons niet permitteren om met Marco door te gaan en wel in de financiële problemen te komen. Dat zou erg onverantwoordelijk zijn, zeker ten opzichte van alle mensen die bij het team hun salaris verdienen. Coureurs zijn, hoe hard dat misschien ook klinkt, voor ons niets anders dan klanten. En Marco was een graag geziene klant, maar ook hij zal uiteindelijk wel moeten betalen voor de diensten die aan hem geleverd worden."

Van Amersfoort Racing reisde gisteren zonder Marco du Pau af naar de Duitse Lausitzring, waar dit weekeinde twee races voor het Duits F3-kampioenschap worden verreden. "Nogmaals, het team kampt niet met geldproblemen, dit weekeinde staan we met de Deense coureur Allan Simonsen gewoon aan de start", aldus Niessink. "En de bolide van Marco is ook naar Duitsland vervoerd, want als hij vandaag een goede sponsor vindt, mag hij wat ons betreft morgen weer instappen. Hij heeft op Zandvoort laten zien wel degelijk wat in zijn mars te hebben en aangetoond dat wij geen verkeerde keuze hebben gemaakt, toen we aan het begin van dit seizoen besloten met Marco in zee te gaan."

Marco du Pau reageerde gelaten op de breuk met zijn team: "Natuurlijk doet het pijn, maar het komt niet als een donderslag bij heldere hemel", aldus de coureur die nog geen contacten heeft met eventueel andere geïnteresseerde teams. "De Formule 3-teams zijn allemaal bezet en zelfs als er een stoeltje vrij zou komen, dan zal ik toch geld moeten meebrengen. En dat heb ik op dit moment niet."

Du Pau hoopt wel dit seizoen nog wat races te kunnen rijden, eventueel in een andere raceklasse dan de Formule 3. "Dat is de beste manier om in het ritme te blijven, ik wil voorkomen dat ik volgend seizoen met een achterstand op de concurrentie moet beginnen. Want deze tegenslag betekent natuurlijk niet het einde van mijn autosportcarrière"




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 8 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.