De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 8 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Consternatie na nieuwe blunder
   
 

EDMONTON - Niet het goud van de Amerikaanse Stacy Dragila, maar een nieuwe blunder van de organisatie zorgde gisteren na afloop van de finale polsstokhoogspringen voor vrouwen voor de meeste consternatie. De finale tijdens de WK atletiek in Edmonton liep ernstige vertraging op doordat officials tot twee keer toe verzuimden de balk op de juiste hoogte te leggen. Er ontstond vervolgens grote verwarring onder de deelneemsters, de coaches en de officials, die zich geen raad met de situatie wisten.

Uiteindelijk, na veel geharrewar, kregen sommige atletes een extra poging toegekend. De WK-organisatie kwam eerder deze week ook al in opspraak, doordat bij de series op de 100 meter de windmeters het begaven. Hierdoor kon onder andere de door Troy Douglas gelopen tijd van 10,09 niet erkend worden als Nederlands record.

Dragila had na afloop geen goed woord over voor de organisatie. "Men moet zorgen voor goede apparatuur en voor mensen met kennis van zaken. We hadden hier een wereldrecord kunnen springen", tierde ze. De finale was desondanks het aanzien meer dan waard. Zowel Dragila als de Russische Svetlana Feofanova wipte over 4,75 meter. De Amerikaanse had op 4,65 echter een poging minder nodig gehad dan haar concurrente en prolongeerde daardoor haar wereldtitel. Pogingen van zowel Dragila als Feoganova op 4,82, een centimeter boven Dragila's wereldrecord, mislukten. Aansprekend was verder de manier waarop de Brit Jonathan Edwards de wereldtitel bij het hinkstapspringen voor zich opeiste. Met zijn sprong van 17,92 meter, een beste jaarprestatie, bleef hij zijn naaste belagers bijna een halve meter voor.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 8 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.