De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Singh Varma opnieuw in verband gebracht met financieel wanbeheer

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Opnieuw wordt het voormalig GroenLinks Tweede Kamerlid Tara Singh Varma in verband gebracht met financieel wanbeheer. Ex-medewerkers van de Amsterdamse Theatergroep Wederzijds beschuldigen Tara Singh Varma ervan dat zij in 1981 geld aan de 'kleine kas' zou hebben onttrokken zonder dat de bestemming ervan duidelijk was.

Het ging om een bedrag van ƒ2000,-, bedoeld als daggeld voor acteurs die op scholen optraden. Uiteindelijk betaalde Singh Varma ƒ350,- van het totale bedrag terug.

In HP/De Tijd van deze week schetsen voormalig beleidsmedewerker Jacques Steiger en ex-directeur George Podt van 'Wederzijds' de financiele handel en wandel van hun toenmalige administratief medewerkster.

Ondanks herhaaldelijke verzoeken weigerde Singh Varma volgens hen maanden achtereen om de kas op te maken.

'Tijdgebrek', zou daarvoor de reden zijn geweest. Toen de theatergroep na acht maanden dringend een accountantsverklaring nodig had en de leiding haar ter verantwoording riep kwam ze volgens Podt met een nieuw smoesje. "Het geld zou ze thuis hebben bewaard, maar er was bij haar ingebroken en iemand had het meegenomen."

Singh Varma meldde zich daarna ziek. Beleidsmedewerker Steijger: "We zijn met vier personen naar haar toegeweest op de Kinkerstraat, waar ze toen woonde. Ze lag op de bank en klaagde dat ze doodziek was en bloedingen had. Maar", zo zegt hij: "Toen we over het zoekgeraakte geld begonnen, maakte ze een hoop stennis. Ze zei dat we haar met rust moesten laten, dat ze het zo druk had en het niet langer aankon."

De fractie-leiding van Groen Links zou van deze geschiedenis al in 1994 op de hoogte zijn gesteld maar hebben verzuimd er onderzoek naar te doen. Juist op dat moment was er al een onderzoek gaande naar drie andere affaires waarbij Singh Varma betrokken was.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.