De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  KPN verwijdert Reawaruw-posters

door Jos Hagers

   
 

AMSTERDAM - KPN-Telecom laat nog deze week de afbeelding van de Molukse actievoerder Leo Reawaruw op een paar honderd posters met een groepsfoto van een team van amateurvoetballers verwijderen. Het portret van Reawaruw zal op de poster in een paar honderd bushokjes en een groot aantal aanplakborden worden vervangen door een foto van een andere amateurvoetballer.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 25kb)
De gewraakte poster. (Foto: ANP)
De directie van KPN-Telecom heeft hier gisteren toe besloten na een boze reactie van de voorzitter van de Friese voetbalvereniging Rood Geel, Erik Prins. Deze constateerde na confrontatie met de foto in onze krant, dat Reawaruw, die onlangs door de BVD werd ontmaskerd als de enige man achter de met bomaanslagen dreigende Molukse actiegroepen People Against Genocide en Maluku Warchild, geen lid is van de voetbalclub.

De Molukse actievoerder leende het geelrode clubshirt van een vriend toen hem werd gevraagd om als invaller mee te spelen in een team waarna de bewuste foto voor de reclamecampagne voor amateurvoetbal voor het telecom bedrijf werd gemaakt.

Zowel de Friese voetbalclub Rood Geel als KPN-Telecom willen op geen enkele wijze in verband worden gebracht met de acties van Reawaruw.

KPN-Telecom vindt dat het Amsterdamse reclamebureau PPGH-JWT zeer onzorgvuldig heeft gehandeld. "Wij zullen de kosten voor de aanpassing van de campagne op het bedrijf verhalen", aldus een woordvoerder.

De 41-jarige Reawaruw, die gisteren niet bereikbaar was voor commentaar, wordt door Justitie vervolgd wegens " deelname aan een criminele organisatie en betrokkenheid bij brandstichtingen het plegen van aanslagen met molotovcoctails op woningen, een politiepost en een trein in Elst en Lunteren. De actievoerder zal zich op 2 oktober voor de rechtbank van Arnhem moeten verantwoorden. De zaak tegen twee medeverdachten komt al eerder voor.

Zijn Maastrichtse advocaat mr. Hiddema vindt het merkwaardig dat het nu toch tot een rechtszaak komt nadat zijn cliënt eerder na een hechtenis van drie weken was vrijgelaten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.