De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Dijkstal ergert zich aan live kruisverhoren

Van onze parlementaire redactie

   
 

DEN HAAG - VVD-leider Dijkstal ergert zich groen en geel aan de in zijn ogen openbare kruisverhoren tijdens parlementaire enquêtecommissies en ziet eigenlijk het liefst dat deze niet meer rechtstreeks op de televisie worden uitgezonden.

"De verhoren kregen de laatste tijd steeds vaker het karakter van rechtspraak, waarbij de ondervraagde personen regelmatig meedogenloos worden afgemaakt via de media", zo stelde de VVD-leider gisteren voor de radio.

Dijkstal ergert zich aan deze beeldvorming en wees onder meer op de meest recente enquête rondom de Bijlmerramp. "De openbare verhoren hebben daar niets toegevoegd. Alle informatie was in de voorgesprekken reeds naar boven gekomen", aldus de liberale voorman.

De VVD-er voelt er dan ook voor om geen live-uitzendingen op televisie meer te koppelen aan de verhoren. "Ik ben daar nog niet helemaal uit, maar je zou aan een zelfde regime als in de rechtbank kunnen denken, waar ook niet gefilmd wordt." Volgens Dijkstal moet ook de Kamer zeer terughoudend zijn met parlementaire enquêtes en veel vaker zelf onderzoek doen.

Op de vraag of de recente commotie rond de ESF-gelden en de rol van PvdA-fractieleider Melkert daarbij mogelijk later dit jaar ook in een parlementair onderzoek zal uitmonden, hield Dijkstel zich echter op de vlakte.

"Iedereen weet dat het onderzoek van de commissie-Koning er aankomt en daarvoor zal de VVD niet reageren", aldus Dijkstal, die niet wil meedoen aan de huidige discussies rondom het onderwerp. "We moeten nu niet verder speculeren en echt op het rapport wachten."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.