De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Kritiek op vakantie burgemeester na Dance Valley drama

Van onze verslaggevers

   
 

VELSEN - United Dance Company (UDC) in Purmerend, de organisator van Dance Valley, is een eigen onderzoek begonnen naar de chaotische afloop van het megafeest zaterdagnacht. Bovendien zal het bedrijf volop meewerken aan het extern onderzoek dat door de gemeente Velsen is aangekondigd.

"Voor ons is het van groot belang om te weten wat er is misgegaan. We krijgen momenteel veel reacties van gedupeerde bezoekers en gaan onder andere hun informatie grondig analyseren, om zo antwoorden te krijgen op de vragen die ook bij ons leven", aldus woordvoerder Dennis Luts (36) van UDC.

Na het festival deden zich grote problemen voor met het vervoer van de 90.000 jongeren die Dance Valley bezochten. Duizenden feestgangers moesten in de stromende regen door gebrek aan vervoer naar de verafgelegen stations en parkeerplaatsen lopen. Honderden kampten daardoor met onderkoelingsverschijnselen.

Voor de afvoer van het publiek waren zaterdagnacht 130 bussen besteld. Als die alle voorgenomen ritten ook daadwerkelijk hadden gemaakt, was er volgens UDC geen vuiltje aan de lucht geweest.

Momenteel wordt overigens ook kritiek op de bezoekers van Dance Valley zelf geuit. Velen waren slechts uiterst dun gekleeden hadden geen regenkleding bij zich. "Dat lijkt niet verstandig, want we leven in Nederland en het weer kan altijd omslaan. Kritiek op de bezoekers wijs ik desondanks van de hand, want wij hadden ze nu eenmaal warm vervoer beloofd", zegt Luts.

De oppositiepartijen in de raad van Velsen zijn intussen verbolgen over het gedrag van burgemeester Fons Hertog (VVD). Ze verwijten hem dat hij kort na het debacle met Dance Valley voor vakantie is afgereisd naar het buitenland. Velsen 2000/Vooruit spreekt in dat kader van een psychologische fout en stelt dat Hertog onder deze omstandigheden zijn taken niet had mogen overdragen aan de nieuwbakken loco-burgemeester Gerard Vosse (eveneens VVD).

Een woordvoerster van de gemeente zegt in een reactie dat Hertog al een week op vakantie was, toen Dance Valley werd gehouden. "Hij was toevallig nog thuis en toen het misging, is hij direct gekomen. Nadat de grootste problemen achter de rug waren, is hij na overleg alsnog afgereisd."

De organisatie van Dance Valley, United Dance Company (UDC), heeft op 1 september weer een festival gepland, genaamd Impulz Outdoor in recreatiegebied Bussloo bij Apeldoorn. Net als bij Dance Valley maakt de organisatie ook op dit evenement gebruik van de landelijke busdienst Keijman Reizen. Er worden ongeveer 25.000 bezoekers verwacht.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.