De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 4 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Verdachten pedofielenzaak in Leeuwarden langer vast

Van onze correspondent

   
 

LEEUWARDEN - Vier verdachten van de geruchtmakende pedofielenzaak in de Zeeheldenbuurt in Leeuwarden blijven nog zeker enkele weken vastzitten.

Een 52-jarige man en een 43-jarige vrouw blijven in de politiecel tot zeker 15 augustus. De andere twee nog vastzittende verdachten, een 40-jarige man en een 39-jarige vrouw, blijven minstens tot 22 augustus in hechtenis. Daarna beslist de raadkamer van de rechtbank Leeuwarden of er voldoende grond is hen langer vast te houden.

De buurt vreest hun terugkeer, als de verdachten hun verklaringen weer intrekken en justitie geen keiharde bewijzen heeft. "Als ze terugkomen naar deze wijk staan de ouders van de slachtoffers niet voor de gevolgen in", dreigt één van de moeders van de misbruikte kinderen.

Opmerkelijk is overigens dat justitie niet uitsluit dat er méér aanhoudingen worden verricht. Twee van de in totaal zes verdachten zijn reeds vrijgelaten. Die zouden kort daarna "op vakantie" zijn gegaan, aldus buurtbewoners.

Kritiek

De ouders van de misbruikte kinderen hebben kritiek op politie, justitie en hulpverleners, omdat zij tot op heden nog niets hebben gemerkt van de beloofde hulp van een zogeheten 'scenarioteam', dat met een legertje hulpverleners assistentie zou komen verlenen. Enkele slachtoffertjes en hun ouders pogen zo snel mogelijk uit de wijk te verhuizen.

De betrokken woningbouwcorporatie zegt niets te hebben geweten van de zedenzaak. Volgens buurtbewoners zijn de verdachten in hun voormalige woonplaats ook al betrokken geweest bij een misbruikaffaire. De reclassering wil daarover echter niets loslaten, uit privacyoverwegingen.

Enkele verdachten hebben hun eigen kinderen betrokken in de pedo-affaire, door ze onder dwang andere kinderen te laten misbruiken. Die misbruikte kinderen zijn uit huis geplaatst, op last van justitie.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 4 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.