De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 2 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Philips zeker van eindronde WK voetbal 2002
   
 

AMSTERDAM - Iets meer dan 300 dagen voor de aftrap van de eindronden van het Wereldkampioenschap voetbal 2002 in Korea en Japan heeft één Nederlands gezelschap zich reeds verzekerd van een immense exposure tijdens dat mega-evenement. Als één van de veertien partners sloot Philips gistermiddag in de Amsterdam ArenA wederom een sponsorcontract af met de FIFA. Een 'partnership' waarmee zo'n honderd miljoen gulden mee gemoeid is. Daarnaast zal Philips nog een bedrag van gelijke hoogte uit dienen te trekken voor ondersteuning van het hoofdsponsorschap in de vorm van merchandising.

De top van beide 'multinationals', Gerard Kleisterlee als president van Philips en Sepp Blatter als FIFA-preses, was in de hoofdstad present om een en ander officieel te bekrachtigen. Philips, samen met Adidas de Europese inbreng in de 'top veertien' vormend, sponsort de WK-eindronden al sinds 1986. Sepp Blatter constateerde dat het Hollandse elektronicaconcern "zich inmiddels tot de FIFA-familie mag rekenen". Het Eindhovense bedrijf wil graag meer voet aan de grond krijgen in Azië. In China, waar Philips sponsor is van het nationale elftal, is de naamsbekendheid groot, maar in de twee organiserende landen Korea en Japan valt nog veel te scoren.

"Een evenement als het WK leent zich daar uitstekend voor, want het trekt nog altijd de meeste aandacht van media en publiek", vulde Kleisterlee aan. "Vanaf 31 mei van het volgend jaar zullen zeven van de tien stadions, waarin de WK-duels worden afgewerkt, uitgerust zijn met verlichtingssystemen van Philips. Tijdens het WK van '98 in Frankrijk waren dat er nog zes."

Twee spelers van landskampioen PSV, Mark van Bommel en Johann Vogel, droegen even later op de grasmat van de ArenA de speciaal overgevlogen FIFA World Cup binnen. Het kostbare kleinood bevond zich zelden op Nederlandse bodem of in Nederlandse handen. De twee PSV'ers koesterden de cup zolang het kon. Van Bommel moet beseft hebben dat een herhaling mijlenver weg is. Of het Nederlands voetbalproduct ook straks in Azië aan de man kan worden gebracht, is immers nog onzeker.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 2 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.