De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 2 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Basketbalclub EBBC
Den Bosch falliet

   
 

DEN BOSCH - De profafdeling van de befaamde basketbalclub EBBC in Den Bosch is bankroet. De bestuursrechter in Den Bosch heeft gisteren het faillissement van de Stichting Topbasketbal Den Bosch uitgesproken. Mr. Cuyten uit Den Bosch is aangesteld als curator.

Het bestuur van het voormalige Canoe Jeans Den Bosch diende dinsdag zelf een verzoek tot faillissement in, omdat het door geldproblemen geen toekomst meer ziet voor de club. Zeven spelers, onder wie de ervaren aanvoerder Marcel Huijbens, en coach Toon van Helfteren zijn nu werkloos en vrij om een andere club te zoeken. Een eventuele doorstart van het profbasketbal in Den Bosch behoort overigens nog wel tot de mogelijkheden.

EBBC kwam in financiële nood doordat grote sponsors als Canoe Jeans en Essent zich terugtrokken. De Brabantse club heeft een schuld van 240.000 gulden. Den Bosch is twaalfvoudig kampioen van Nederland en bereikte in 1979 als enige Nederlandse club ooit de finale van een Europa Cuptoernooi.

De amateurs van EBBC Den Bosch zijn juridisch gescheiden van de profs. Zij blijven derhalve buiten het faillissement. Amateurvoorzitter Tillemans gaat proberen een nieuwe eredivisieploeg binnen zijn club op te bouwen.

De invloedrijke businessclub van EBBC is bereid het nieuwe bestuur met een zogenoemde doorstart te helpen. De sponsorgroep wilde het oude bestuur niet steunen, omdat de financiële situatie ondoorzichtig was. Enkele leden van de businessclub, jaarlijks goed voor een ton, zijn bovendien schuldeiser.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 2 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.