De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 27 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
TNT Open 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Boogerd duikelt naar tiende plaats

Van onze speciale verslaggever

   
 

SAINT-AMAND-MONTROND - Onder luid applaus verliet hij het theater van de pijn. Tevreden ging Michael Boogerd op zoek naar het hotel. In de laatste tijdrit van de Tour de France nam de kopman van de Rabobank afscheid van zijn achtste plaats in het algemeen klassement, maar handhaafde hij zich ten koste van Stefano Garzelli, zijn voornaamste belager, in de top-tien. "Gelukkig heb ik mij niet helemaal voor niets totaal verrot gereden."

Zoals in de lijn der verwachting lag, werd de Rabobank-renner gepasseerd door Santiago Botero en Marcos Serrano. Een inhaalrace waar hij slechts even op terugkwam: "Ik had een super eerste tussentijd. Het laatste stuk ging naar beneden. Dat had ik gezien in het routeboek en op de radio gehoord. Potverdorie wat viel dat tegen. Met Geert Leinders (ploegarts, red.) had ik afgesproken om volle bak te vertrekken. Wij zouden wel zien waar het schip zou stranden. Na een prima start stond ik op het laatst geparkeerd. De beelden daarvan zou ik weleens terug willen zien. Dat moet er niet hebben uitgezien."

Terwijl het water over zijn hoofd werd gesprenkeld, droomde Michael Boogerd hardop van een Mexicaans strand, waar een vrouw net uit de zee komt en met haar natte haren schudt. Waarmee hij aangaf alweer snel onder de mensen te zijn. Op Lance Armstrong, een tijdrijder grand cru classé, leverde hij 6.23 in. In vergelijking met Jan Ullrich, ook geen kleine jongen in het gevecht tegen de chronometers, verloor 'Boogie' nog geen vijf minuten. Waarmee hij aangaf nog iets over te hebben. "Maar op dit moment is dat helemaal niets. Hoewel ik ten aanzien van Serrano en Botero een lichte voorsprong had, heb ik onderweg geen tijd gehad om te zitten rekenen. Het was pompen, pompen en nog eens pompen. En nu sta ik tiende in het algemeen klassement. Dat is een welverdiende beloning."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 27 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.