De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 27 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
TNT Open 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Lafeber mist cut op TNT Open
   
 

NOORDWIJK - Voor de tweede achtereenvolgende keer had een Nederlandse golfer op het TNT Open een uitstekende dag. Na de 64 van amateur Niels Boysen was het dit keer Joost Steenkamer, die met dezelfde score (7 birdies, 11 parren) de Nederlandse toeschouwers op hun wenken bediende. Beide spelers staan nu op -3 en haalde glansrijk de cut. In de top van het klassement delen voorlopig evenwel de buitenlanders de lakens uit.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 15kb)
Ricardo Gonzales.
De Argentijn Ricardo Gonzales (rondje 65) voert met -10 de ranglijst aan. Ervaren spelers als Turner (-9), Harrington (-8), Langer (-6), Jimenez (-6), Coltart (-7) en Oldcorne (-7), die zich op het allerlaatste moment aanmeldde, liggen evenwel op de loer. Gonzales vertelde na afloop: "Ik doe nu voor de derde keer aan dit Open mee, maar dit is mijn beste resultaat op de Europese Tour tot nu toe. Dankzij mijn Franse psycholoog Jean-Paul heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen."

De tweede dag op de Noordwijkse golfbaan, waar het weer in de middag betrok, de wind tot vrij krachtig aanwakkerde en de regen op de hoofden van het talrijke publiek neerdaalde, stond ook in het teken van het drama van Niels Boysen. De amateur ondervond dat aan de top komen een geweldige ervaring is, maar er te blijven verschrikkelijk moeilijk. Hij verknalde zijn score, die hem op de eerste dag aan kop van de ranglijst had gebracht, op één hole. De dertiende. Op die par 4 gebeurde het ongelooflijke. Boysen lag met twee slagen voor de green, maar had met zijn putter vier slagen nodig om er op te komen. Steeds weer rolde de bal van de vrij steile heuvel terug. In totaal sloeg hij zes keer met zijn putter en maakte een 8. Boysen: "Een absolute nachtmerrie. Het was alsof ik met een hamer op mijn kop werd geslagen. Tjonge, wat deed dat pijn. Het was verschrikkelijk, vooral toen ik besefte dat ik mijn score volledig aan het verknallen was." Boysen scoorde na zijn 64 op de eerste dag nu een ronde van 75. Met in totaal -3 haalde hij overigens wel glansrijk de cut. Davis Cup-captain Tjerk Bogtstra was een van de aandachtige toeschouwers. Hij verbaasde zich erover, dat Boysen op een gegeven moment een sigaretje opstak. Bogtstra: "Dat kan niet als je topsport bedrijft. Ik vind dat slecht voor de uitstraling van de sport. Bovendien staan er bordjes in de baan, dat de toeschouwers niet mogen roken."

Rolf Muntz speelde een solide ronde (68), hetgeen ook hem op -3 bracht. Muntz die met een zogenaamde melis-putter speelde, maakte alleen op de zesde hole een bogey. Hij vertelde: "Ik zit lekker in mijn vel en speel daardoor goed. Er liepen wat minder toeschouwers mee dan de eerste dag, maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik al om acht uur 's ochtends moest starten."

Toen waren er ook een aantal spelers die volledig faalde. Wat te denken van ex-winnaar Lee Westwood. De Engelsman is totaal uit vorm geraakt nadat hij vader werd. Hij liet een ronde in 76 slagen noteren en mag met een totaalscore van +8 zijn koffers pakken. De Italiaan Constantino Rocca had er kennelijk ook niet veel zin in. Hij haalde de cut bij lange na niet. Zijn landgenoot Scarpa staakte na negen holes zelfs de strijdt. Het ging kennelijk niet echt lekker: 43 slagen...

Toppers die wel overeind bleven ondanks het feit dat ze de pech hadden geruime tijd in de regen te moeten spelen, waren Ernie Els en Darren Clarke (beiden -4). Maarten Lafeber plaatste zich niet voor het beslissende weekeinde. Hij ging net als een dag eerder rond in 71 slagen (level par) en speelde een zeer wisselvallige ronde, waarin hij birdies met bogeys afwisselde. Ook slecht verging het Bensdorp (+10), Van de Velde (+4) en Wechelaer (+4), die allen het TNT Open als beëindigd kunnen beschouwen.

Noordwijk. TNT Dutch Open, 4 miljoen gulden: Stand na 2e ronde: 1. Gonzalez (Arg) 132 slagen (-10, 67 65), 2. Turner (NZe) 133, 3. Fichardt (ZAf), Baker (Eng), Harrington (Ier), Robertson (Sch), Sterne (Zaf) 134, 8. Bennett (Eng), Oldcorn (Sch), Coltart (Sch) 135, 29. Muntz (Ned), Steenkamer (Ned), Boysen (Ned/amateur) 139. Uitgeschakelde Nederlanders: 72. Lafeber, Van den Berg (am) 142, 84. Kraay 143, 122. Wechgelaer, Van der Velde, Buschow (am) 146, 129. Miller 147, 137. Van Weerelt (am) 148, 140. Lovey 149, 144. Westwood (Eng), Van der Valk (am) 150, 149. Bensdorp 152.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 27 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.