De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 28 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
TNT Open 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street wacht af
   
 

NEW YORK - Op Wall Street was de stemming gisteren beter dan verwacht. Beleggers raakten niet in paniek van de laatste lage groeicijfers over de Amerikaanse economie. In plaats van een diepe val, dobberden de indices rond de slotstand van de dag ervoor.

De Dow Jones-index noteerde een uur voor sluiting 0,3% lager op 10429,54 punten. De Nasdaq verkende zelfs nieuw terrein en stond 0,5% in de plus op 2033,05.

Veel beleggers besloten de kat even uit de boom te kijken. Dat de economische groei in de VS in het tweede kwartaal is teruggevallen naar 0,7% deerde hen kennelijk niet. De verwachting is dat de zes renteverlagingen die Fed-president Alan Greenspan dit jaar doorvoerde en de belastingverlaging van president George W. Bush de econmie weer zullen aanzwengelen.

Bij de Nasdaq was de winst vooral te danken aan telecomconcern Qualcomm (+6% op $63,23) en leverancier van internetsoftware Verisign (+14% op $55). Beide concern kwamen met beter dan verwachte cijfers en werden daarvoor beloond.

Mede daardoor kon de val die werd veroorzaakt door JDS Uniphase (-12% op $8,32) worden gebroken. Deze maker van apparatuur voor glasvezelnetwerken rapporteerde donderdag nabeurs het grootste jaarverlies in de Amerikaanse financiële historie: $50,6 miljard. Beleggers waren duidelijk not amused over dit record.

Op Wall Street kreeg het aandeel US Airways een optater nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie gisteravond bekend had gemaakt dat het de overname van de vliegtuigmaatschappij door United Airlines wil tegenhouden. Volgens het departement hindert de krachtenbundeling de concurrentie en is de overname niet in het belang van de passagiers. Bij de samensmelting zou United Airlines vrijwel een monopoliepositie krijgen op ruim dertig routes in de VS.

United Airlines bood vorig jaar $4,3 miljard voor de branchegenoot. Het aandeel United koerste met 0,8% licht lager op $33,66. Een aandeel US Airways werd 6,6% goedkoper op $16,95.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 28 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.