De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 28 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
TNT Open 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Belasting legt beslag
op woning Varma

door Johan van den Dongen en Bart Mos

   
 

AMSTERDAM - De Belastingdienst heeft voor de tweede keer dit jaar beslag gelegd op de woning van voormalig Tweede Kamerlid Tara Singh Varma (GroenLinks). De fiscus is niet de enige die Singh Varma dwong om haar schulden te betalen. Ook Van Lanschot Bankiers en juweliersketen Strego BV legden de afgelopen periode beslag op Varma's appartement, drie hoog aan de Amsterdamse Rooseveltlaan.

In de periode rond haar verhuizing vanaf de Vondelkerkstraat sloot Singh Varma in april 2000 een hypotheek ter waarde van ƒ800.000 afbij Van Lanschot Bankiers. Omdat zij haar aflossingen voor deze lening niet (tijdig) voldeed, heeft de bank een half jaar later een beslag van ƒ420.000 op het pand gelegd.

Op 17 januari van dit jaar volgde opnieuw een beslag op het huis, ditmaal door de Belastingdienst. Van Lanschot was ondertussen weer op goede voet geraakt met Varma, aangezien de bank één dag later, op 18 januari, een aanvullende hypothecaire lening van ƒ600.000 verstrekte. De totale schuld aan de bank bedroeg op dat moment dus ƒ1,4 miljoen.

Onduidelijk is welke levensverzekeraar bij deze lening betrokken is. Voor levensverzekeringen boven de drie ton is namelijk een gezondheidsverklaring nodig. Singh Varma zei in de Kamer ongeneeslijk ziek te zijn.

Volgens een andere beslaglegger, juweliersketen Strego BV, betaalde Singh Varma een rekening van bijna ƒ13.000 met een ongedekte cheque. Strego legde begin deze maand beslag voor ƒ17.500 gulden; de rekening plus bijkomende kosten.

"Singh Varma was een bekende klant in ons filiaal aan de Rijnstraat", vertelt Strego-directeur Nico Streckfuss. "Aanvankelijk kocht ze allerlei gezellige dingetjes die ze meteen afrekende. Na verloop van tijd begon ze speciale bestellingen te doen, maar ze kwam nooit langs om die sieraden op te halen. We hebben alles geprobeerd om een afspraak te maken, maar we kregen nooit meer contact met haar. Altijd stuurde ze weer een nichtje. Uiteindelijk hebben we de sieraden zelf bij haar afgeleverd. Tot onze opluchting gaf ze ons een cheque van ƒ13.000, maar toen we die wilden innen, bleek deze niet gedekt."

Streckfuss verwacht het geld snel terug te krijgen. "De advocaat van de tegenpartij heeft ons toegezegd dat er wordt betaald. Daar zijn we heel blij mee. Maar ik geloof het pas als het geld op de rekening staat."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 28 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.