De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 26 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Vainsteins moet Tour
redden voor Domo-
Farm Frites

Van onze speciale verslaggever

   
 

SARRAN - Met een daverende klap hoopt Domo-Farm Frites in het komend weekeinde de Tour de France alsnog succesvol af te sluiten. De afgelopen dagen strompelde de equipe van Patrick Lefevere naar de finish en werd twee keer achter elkaar de slag gemist. Hoewel de tijd begint te dringen, probeert de manager de moed erin te houden. "Ik ben aan het aftellen. Nog vijf kansen, nog vier en dan zijn wij in Parijs. Romans Vainsteins is uitsluitend met het slotweekeinde bezig. Hij moet onze Tour redden, maar als wij met lege handen naar huis gaan, denkt U dat ik dan in de Seine spring?"

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Romans Vainsteins (Foto: EPA)
Ook op weg naar Sarran was de Belgisch-Nederlandse formatie afwezig bij de beslissende ontsnapping van zeven coureurs. Dat kruis viel iets gemakkelijker te dragen dan afgelopen dinsdag, toen een groep met 25 man wegreed. Lefevere: "Wij waren een van de vier ploegen die de hele dag achter de feiten mochten aanrijden. De eerste drie keer waren wij wel mee. Axel Merckx was weg met een groepje met Verbrugghe. Hij weigerde mee te werken, omdat een paar ploeggenoten voorop reden. Fabio Baldato heeft de bergen goed verteerd, maar ook hij was slecht. Voor Van Heeswijk en Knaven geldt hetzelfde. Zij kunnen niet beter. Dan houden wij Vainsteins, Wadecki en Cassani nog over. De rest zit al thuis."

Servais Knaven voelt zich echter nog niet versleten. "Misschien komt er nog een dag dat ik kan meespringen. In ieder geval ben ik over mijzelf tevreden. Mijn proloog was goed. In de rit naar Antwerpen werd ik vierde achter Marc Wauters en zat ik heel dicht bij de gele trui. Zo goed heb ik nog nooit gepresteerd, alleen is het mijn probleem dat ik niet in een Nederlandse ploeg zit. Dat is nu een nadeel, maar zonder deze ploeg had ik nooit Parijs-Roubaix gewonnen. Voor de Tour geldt hetzelfde. Misschien komt eens de dag dat ik een etappe win."

In een rumoerige openingsfase van de rit naar Sarran was Servais Knaven twee keer betrokken bij een ontsnapping. Toen de beslissing viel, miste Domo-Farm Frites opnieuw de slag. En ging Patrick Lefevere weer een lange dag tegemoet.

Rabobank is in de zestiende rit twee renners kwijtgeraakt. Naast Marc Wauters, die zijn linkersleutelbeen brak, sneuvelde ook Grischa Niermann. De laatste reed de rit nog wel uit met een diepe wond onder de linkerknie, maar zal vandaag niet meer starten. Beide renners bleven ter observatie een nacht in het ziekenhuis van Tulle. De Duitser Heppner en de Italiaan Pozzi verdwenen eveneens met een gebroken sleutelbeen uit de koers. De Zwitser Montgomery moest opgeven met meerdere breuken in het gezicht, de Spanjaard Garcia-Acosta gaf op met meerdere kneuzingen en vermoedelijk een gebroken hand.

Onbekenden hebben in Montauban in de nacht van dinsdag op woensdag een volgauto van de Duitse Telekomploeg gestolen. Ploegleider Rudy Pevenage bevestigde de diefstal, die plaatsvond op het parkeerterrein van het rennershotel. De ploeg van kopman Jan Ullrich moest het voor de zestiende etappe doen zonder enkele kledingstukken, die in de gestolen wagen lagen. De auto werd tijdens de etappes gebruikt door Mario Kummer, de tweede ploegleider.Telekom lijkt criminaliteit haast aan te trekken, aangezien de ploeg ook voor de Ronde van Frankrijk al doelwit was van dieven. Tijdens de Catalaanse Week werden enkele fietsen van het team ontvreemd.

Mirjam Melchers heeft in de Ronde van Thüringen een dubbelslag geslagen. De Nederlandse wielrenster won gisteren de eerste rit n veroverde daardoor eveneens de leiderstrui. De nummer twee van de wereldranglijst arriveerde solo in Greiz, na een rit over 115 kilometer. Zestien kilometer voor het einde reed op een bergje weg uit het peloton. Op de aankomststreep had ze 22 tellen voorsprong op de Noorse Monica Vahlen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 26 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.