De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 26 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Jordan zet Frentzen
onverwacht op straat

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen is met onmiddellijke ingang ontslagen door teambaas Eddie Jordan. De 34-jarige Duitser wordt komend weekeinde tijdens nota bene zijn thuis-grand prix op het circuit van Hockenheim vervangen door de Braziliaan Ricardo Zonta. Of deze testrijder, die eerder dit seizoen een toen niet-fitte Frentzen verving in Canada, het seizoen zal uitdienen wordt na de GP van Duitsland bekeken.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 12kb)
Heinz-Harald Frentzen (Foto: AP)
De reden van de plotselinge breuk tussen Jordan en Frentzen, wiens contract ook nog volgend jaar doorliep, is niet helemaal duidelijk, maar het is uitgelekt dat beide partijen een heftige woordenwisseling na de voor Jordan teleurstellend verlopen Britse Grand Prix hebben gehad. Jordan spreekt in een verklaring van een beiderzijds teleurstellend seizoen en dat rijder en team van gedachten hadden gewisseld na de laatste Grand Prix op Silverstone. "Daarvan is dit de uitkomst", aldus Jordan, die zich daarmee diplomatiek uitdrukte.

Frentzen liet echter via zijn website weten: "Met de redenen die zij mij hebben gegeven voor opzegging van mijn contract ben ik het helemaal niet eens. Maar ik kan er verder niks over zeggen omdat ik nu juridisch advies heb aangevraagd." Ook Jordan heeft advocaten ingeschakeld.

Frentzen, die overigens in verband werd gebracht met Toyota dat in 2002 in de Formule 1 stapt, maakte een slecht seizoen door. Weliswaar liet de electronica hem een paar keer in de steek, maar in de kwalificatie troefde teamgenoot Jarno Trulli hem negen van de tien keer af. Ook in de WK-stand moet Frentzen het afleggen tegen de Italiaan die overigens zijn contract bij Jordan nog niet heeft verlengd.

In Hockenheim komt dit weekeinde de 28-jarige Duitser Andre Fibier voor het eerst in actie bij het Nederlandse Formule 3-team van Frits van Amersfoort. Hij vervangt de Italiaan Marc Caldonazzi die in het Duits Formule 3-kampioenschap niet kon imponeren en zelf aangaf dat het niveau voor hem te hoog lag. Maandag wordt duidelijk of Fibier zal deelnemen aan de Marlboro Masters of Formula 3 in Zandvoort op 4 en 5 augustus.

Reeds 45 rijders uit 17 landen hebben zich voor de Masters ingeschreven, waarvan zich 37 voor de race op 5 augustus zullen kwalificeren. Onder de deelnemers bevinden zich de koplopers uit de Duitse, Franse, Britse en Japanse kampioenschappen. Daarnaast doen twee coureurs mee die al officieel testrijder bij een Formule 1-team zijn: de Duitser Andre Lotterer (Jaguar) en de Brit Anthony Davidson (BAR). Nederland wordt alleen vertegenwoordigd door VAR-coureur Marco du Pau.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 26 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.