De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 26 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Kok op bed & breakfast-trip
door Brits platteland

door Willem Kool

   
 

DARTMOOR - Het gehucht Postbridge midden in het beroemde nationale park Dartmoor in het heuvelachtige Devonshire wist tot twee dagen geleden niet wie de minister-president van Nederland was. Maar nu ligt de naam van Wim Kok en zijn 'lovely wife' Rita op ieders lippen bestorven.

De Britse toeristenindustrie en media jagen al dagen op onze Wim Kok en zijn vrouw, maar kunnen hem niet traceren. Zij willen weten waarom hij in Zuidwest-Engeland vakantie viert. Bovendien willen zij zijn rondreis aangrijpen om de fraaie streek, die zwaar door de mond- en klauwzeerplaag is getroffen, te promoten.

Daar waar de Britse media faalden, slaagde deze krant erin hem op te sporen. Van vrijdag tot maandag verbleef Kok in Lydgate House. Het is een lieflijk afgelegen landhuis met zeven kamers in een groene vallei, waardoorheen de East Dart rivier loopt. Op sommige plaatsen is het water diep genoeg om te zwemmen, maar Kok wandelde liever over het circa 25 ha grote landgoed en de sinds kort opengestelde heidevelden met wilde paarden en schapen van Dartmoor.

Eigenaar Peter Farington wist aanvankelijk niet dat de Nederlandse premier zijn gast was. Omdat het hotelletje redelijk vol was, moesten Wim en Rita Kok genoegen nemen met één van de kleinste slaapkamers. Deze was beslist niet groter dan acht vierkante meter. Pas toen een Nederlands echtpaar het afgelopen weekeinde kwam dineren, werd de gastheer duidelijk dat hij een bekende Europese politicus en vriend van Tony Blair te logeren had.

Hij kon zijn oren niet geloven en zocht op het internet naar een foto van Wim Kok. En inderdaad, het klopte. "Ik was totaal verrast. Als ik het eerder had geweten, had ik hem een betere kamer gegeven. Maar zij waren zeer tevreden. Het waren vriendelijke, voorkomende en zeer bescheiden gasten. Uit niets viel op te maken dat hij minister- president was. Dat is met Tony Blair wel anders. Zo was er bij voorbeeld helemaal geen beveiliging", aldus de aangenaam getroffen Farington.

Kok vond het hotel via het lokale toeristenbureau van Postbridge dat beroemd is door zijn kleine platte stenen bruggetjes. Hij boekte aanvankelijk voor twee nachten, maar was zo tevreden dat er een derde overnachting bijkwam. Hij at elke avond in Lydgate House waar een viergangendiner slechts 55 gulden kost. Nu reist hij met zijn vrouw op de bonnefooi door Cornwall. Ook daar worden slechts bed & breakfasts en kleine landhotelletjes aangedaan.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 26 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.