De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 25 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Politieauto rijdt in
op Zeeuw: been kwijt

door Cees Janssen

   
 

AXEL - De 25-jarige Axelaar Giovanni Hinneman, die op 5 juli een flitsapparaat van de politie Zeeland onschadelijk wilde maken, moet hierdoor zijn rechterbeen tot boven de knie missen en zijn linkerbeen is zwaar beschadigd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Giovanni Hinneman wordt dezer dagen gesteund door zijn vriendin Angelique
Giovanni was die dag even om boodschappen naar Hulst geweest. Onderweg daarheen werd hij door verdekt opgestelde apparatuur geflitst, ter hoogte van Terhole. Op de terugweg stopte hij op de bewuste plek om na te gaan of hij was betrapt waar een snelheidslimiet van 80 kilometer per uur geldt of ergens waar hij 100 mocht rijden.

"Ik ben de berm ingereden. Ik wilde gaan vragen wat voor een boete ik kon verwachten, maar ik zag helemaal niemand. Ik vond het vreemd, keek nog wat rond en zag echt niemand."

Weggemaaid

De Axelaar besloot daarop het voor hem belastend fotomateriaal verwijderen. Net toen hij bezig was met zijn sabotage kwam een grijze auto de berm ingereden, een onopvallende dienstauto van de politie naar later bleek. Het was in een fractie van seconden gebeurd. "Hij kwam recht op me af, ik werd letterlijk en figuurlijk door die politiewagen voor de flitsapparatuur weggemaaid."

"Mijn hele leven is hierdoor volledig veranderd. Ik had het niet moeten doen, maar wat die agent heeft gedaan is natuurlijk ook niet goed te praten", zegt Giovanni.

De Middelburgse advocaat A. van Werkum-Hoekstra noemt het optreden van de agent bijzonder ernstig. "Die politieman is gewoon op mijn cliënt in gereden." Volgens Van Werkum is de zaak ernstig genoeg voor een strafvervolging. Wat de civiele kant van de zaak betreft heeft de advocaat de regiopolitie aansprakelijk gesteld.

De uitslag van het door het openbaar ministerie bevolen onderzoek laat nog even op zich wachten. Een door het gerechtelijk laboratorium te beoordelen sporenrapportage moet het dossier completeren voordat justitie een standpunt kan innemen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 25 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.