De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 25 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Fortis wil makelaar kwijt
   
 

ROTTERDAM - Fortis Bank is van plan haar assurantiemakelaardij te verkopen. Dit heeft het bedrijf gemeld aan de eigen medewerkers. Overnemende partij is hoogstwaarschijnlijk de Amerikaanse makelaar Aon.

Fortis Bank Assurantiën (FBA) is een voortzetting van onder meer de verzekeringsactiviteiten van de voormalige Generale Bank Nederland (ooit Credit Lyonnais Nederland genaamd). De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit assurantie-advies aan bedrijven. Het bedrijfsonderdeel telt vijftig medewerkers en is gevestigd in Rotterdam.

Aon-directeur Rolf van der Wal wil de overname van FBA niet officieel bevestigen. "Ik heb begrepen dat Fortis het personeel heeft gemeld dat de activiteiten worden beëindigd. Op de mogelijke gevolgen daarvan gaan wij niet vooruitlopen. Wees echter niet verbaasd als wij binnenkort op dit vlak nieuws te melden hebben", aldus de bestuurder. Het Amerikaanse Aon is één van de grootste assurantiemakelaars ter wereld.

Fortis Bank zegt in een reactie weliswaar "het betreffende distributiekanaal te heroverwegen", maar weerspreekt vooralsnog de op handen zijnde verkoop. "Alle mogelijkheden staan open", aldus een woordvoerder. Het personeel zou echter zijn meegedeeld dat de werkzaamheden medio volgend jaar gestaakt zullen worden.

Van Fortis-bestuurder Carlo de Swart (topman van verzekeraar ASR) is bekend dat hij volledige deelnemingen in assurantiebemiddelingsbedrijvenverafschuwt. De Swart meldt vanaf zijn vakantie-adres niets te maken te hebben met een eventueel afstoten van FBA.

Wereldwijd verdiende Fortis Bank vorig jaar EUR166 miljoen met de bemiddeling in verzekeringen. Hoeveel hiervan voor rekening van FBA kwam, is niet duidelijk. Het concern verstrekt geen cijfers van bedrijfsonderdelen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 25 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.