De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 25 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  ANWB verwacht topdrukte op buitenlandse wegen

Van een onzer verslaggevers

   
 

DEN HAAG - De ANWB verwacht komende zaterdag grote drukte op snelwegen in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Nederlandse vakantiegangers krijgen het advies om pas zondag te vertrekken.

Frankrijk maakt zich op voor twee zwarte zaterdagen op rij. Miljoenen Fransen gaan dit weekeinde met vakantie. Op de snelwegen naar het zuiden en richting Normandië en Bretagne zullen zaterdag lange files staan. De Franse verkeerspolitie gaat ervan uit dat de 180 kilometer file op de Autoroute du Soleil van vorig weekeinde zaterdag wordt overtroffen. Op de snelwegen rond Parijs zal het verkeer vrijdagmiddag al muurvast staan.

In Duitsland wordt het erg druk als gevolg van het begin van de schoolvakantie in het zuiden. De snelwegen richting Scandinavië, Zwitserland en Oostenrijk stromen zaterdag vol. De Formule 1 op het circuit van Hockenheim veroorzaakt extra drukte op de snelwegen bij Mannheim.

Vakantiegangers richting Zwitserland en Oostenrijk moeten rekening houden met lange wachttijden voor de tunnels. Bij grote drukte wordt het verkeer voor de tunnel namelijk stilgezet. Het verkeer wordt dan groepsgewijs toegelaten om files in de tunnels te voorkomen. In Italië en Spanje wordt het ook druk op de snelwegen naar de populaire vakantiebestemmingen.

De ANWB verwacht geen grote verkeersopstoppingen in Nederland. De snelwegen kunnen de belangstelling voor evenementen als het Zomercarnaval in Rotterdam, het Truckstar Festival in Assen en het Dutch Open golftoernooi waarschijnlijk goed aan.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 25 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.