De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 25 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Frivole haardracht belet stage kapster

door David Bremmer

   
 

AMSTERDAM - Leerling-kapster Claudia de Haan (17) uit Apeldoorn kan geen stageplaats vinden omdat haar kapsel volgens plaatselijke kapsalons te opvallend is. Hierdoor dreigt ze haar opleiding voortijdig te moeten beëindigen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 32kb)
Leerling-kapster Claudia de Haan.
Alle tachtig kappers uit Apeldoorn is Claudia inmiddels langsgeweest, maar geen enkele bood haar een stageplaats aan. En dat terwijl haar klasgenoten wel gemakkelijk emplooi vonden. "Het ligt aan mijn opvallende haardracht", vertelt Claudia, wijzend op haar mooie lange haren. "Kappers vinden mijn coupe te gewaagd." Met veel zorg brengt ze er eens per twee maanden vlechtjes en krullen in. "Aan mijn cijfers kan het in ieder geval niet liggen", aldus de Apeldoornse. "die zijn allemaal ruim voldoende."

De meeste Apeldoornse kappers wezen Claudia af met de smoes dat er geen plek was of omdat het te rustig was. "Tien kappers vertelden gewoon dat ze mijn haardracht te opvallend vonden en dat ik mijn coupe maar moest veranderen om een stageplaats te krijgen."

Claudia weigert echter pertinent haar kapsel te veranderen. "Ik heb mijn haar al sinds mijn twaalfde in dit model en dat wil ik voorlopig zo houden." Bovendien is het niet zo dat ze nooit wijzigingen aanbrengt. "Ik snap dat kapsalons willen dat het haar van een kapster af en toe anders zit. Dat doe ik dan ook door er regelmatig een kleurtje of kraaltjes in te doen of de vlechtjes weg te laten."

Als de Apeldoornse voor 1 oktober geen stageplaats weet te vinden, moet ze van school af. Haar opleiding, het ROC Aventus te Apeldoorn, kan weinig doen. Claudia: "Bij deze opleiding moet je eens per week naar school en de rest werken.De school heeft me wel adressen van kappers gegeven, maar meer hulp kan de opleiding niet bieden."

"Ik ga nu buiten Apeldoorn een stageplaats proberen te vinden.", vertelt Claudia. Ze verwacht dat het wel gaat lukken. "In de buurt van Utrecht en Amsterdam is de mentaliteit toch anders. Daar doen de mensen vast niet zo moeilijk over mijn haar", denkt ze.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 25 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.