De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 24 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Dekker verbetert nog steeds

Van onze speciale verslaggevers

   
 

TARBES - Afgelopen zondagavond, vlak voordat hij naar bed ging, keek Erik Dekker eens op zijn horloge. "Jongens, het is nu elf uur", zei hij statig tegen de rest van de ploeg. "Dat betekent dat over een uur onze Tour eindelijk van start gaat." Er werd enigszins geschaterd van het lachen, maar zijn boodschap paste bij de doelstelling die de Rabobank-formatie voor deze Tour had. De derde week moest de ploeg er immers staan. Met twee ritzeges en één dag de gele trui is deze ronde echter voor de Rabo's al meer dan geslaagd.

"Toch voel ik me nu beter dan in de eerste week", concludeert Dekker, die bewust later in vorm wenste te komen om zo de komende maanden zijn leidende positie in de Wereldbeker te verdedigen. "In de rit naar Luz-Ardiden merkte ik al dat de benen goed waren. In de eerste week heb ik mezelf enigszins verrast. Ik was helemaal niet zo goed, maar in de vlakke ritten kan het af en toe meezitten. Op weg naar Antwerpen, waar Marc Wauters won, en naar Pontarlier voelde ik me goed en konden we het afmaken. De komende dagen zal ik weer proberen in de aanval te gaan, maar je moet vooral ook het geluk hebben."

Ploegleider De Rooy benadrukt dat tien ploegen nog met lege handen staan. ONCE, Lotto, Mapei, Lampre, Domo-Farm Frites, Banesto, Cofidis, Jean Delatour, Big-Mat en Française des Jeux zullen daarom de komende dagen absoluut het offensief kiezen. "Zeker omdat er nauwelijks meer sprinters aanwezig zijn, zal er iedere dag een groep van acht à vijftien man wegrijden. Meestal ontstaan die groepen al tussen nul en vijftig kilometer. Onze renners zullen zo vaak mogelijk moeten meespringen. Er liggen zeker nog kansen. Als je echter niemand mee hebt in zo'n groep, worden het hele lange dagen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 24 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.