De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 24 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Nasdaq houdt lang stand

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Op Wall Street slaagde de technologie-index Nasdaq er gisteren niet in om boven de 2000-puntengrens te sluiten. De index hield lang stand, maar ging uiteindelijk de dag uit op 1988,56, 40,81 punten (2,0%) onder het niveau van afgelopen vrijdag. De Dow Jones eindigde 152,23 punten (1,4%) lager, op 10424,42.

Beleggers keken de kat uit de boom. Ook deze week staan er veel resultaten op de rol. Volgens First Call/Thomson Financial, die daarover cijfertjes bijhoudt, maakt ongeveer een derde van alle S&P500-fondsen resultaten bekend, inclusief acht bedrijven die ook in de Dow Jones-index meewegen.

Aan het eind van de week zal dan ruim driekwart van alle S&P500-fondsen resultaten hebben gerapporteerd (25 van de 30 Dow-fondsen). Sinds 1 juli van dit jaar waarschuwden daarnaast al 118 bedrijven voor tegenvallende resultaten over het derde kwartaal, meer dan destijds voor het eerste en tweede kwartaal.

Analisten van UBS Warburg wezen er gisteren verder nog op dat het optimisme onder beleggers in juli van dit jaar is gedaald. De index die ook hiervoor in de VS bestaat, daalde deze maand met maar liefst 22 punten tot 82, het laagste niveau ooit (de index dateert van oktober 1996).

UBS Warburg had ook leuk(er) nieuws. Het aandeel van netwerkleverancier Cisco is volgens de analisten van UBS weer koopwaardig. Tot dusver hadden ze Cisco op 'houden' staan. Het aandeel Cisco sloot vervolgens $0,28 hoger op $18,27.

American Express kreeg er $0,15 bij op $38,13. De financiële dienstverlener vooral bekend van de credit card maakte over het tweede kwartaal een winst per aandeel bekend die voldeed aan de verwachtingen. Dat de winst 76% onder het niveau van een jaar eerder lag, deed kennelijk niet ter zake, evenmin als de mededeling dat opnieuw meer geld opzij is gezet voor verliezen op de leningenportefeuille.

3M, bekend van de gele post it-memo's (en aanverwante zaken) moest $1,68 terug tot $111,32, ondanks beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 24 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.