De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 24 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Wie niet luisteren wil...
Vader maakt schroot van auto zoon

Van onze correspondent

   
 

DELFZIJL - De 44-jarige Heiko van Klinken uit Delfzijl neemt geen halve maatregelen als het om de opvoeding van zijn kinderen gaat. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen, is het levensmotto van de resolute Groninger.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
De 44-jarige Heiko van Klinken uit Delfzijl. (Foto: Bert Wieringa)
Vier weken geleden gaf hij zijn 21-jarige zoon Jakob een snelle VW Golf GTI uit 1993 met een waarde van 7200 gulden cadeau. Jakob heeft er echter niet lang plezier van gehad. Van zijn eens zo mooie groene glanzende wagen is alleen nog maar een pakketje schroot over, weer een cadeautje van zijn vader.

Dolgelukkig was de jongen met de wagen die met gemak 200 kilometer per uur reed. Samen met zijn vrienden racete hij regelmatig over het haventerrein in Delfzijl. Vader Van Klinken was daar echter niet zo blij mee. "Het is levensgevaarlijk. Laatst zijn er al twee mensen gewond geraakt bij dat racen. Ik heb mijn zoon een aantal keer gewaarschuwd dat hij daar mee op moest houden. Ik heb zelfs een schroef onder het gaspedaal gelast zodat hij hem niet tot de bodem kon intrappen en er niet sneller dan 160 kilometer mee kon worden gereden. Dat vond ik hard zat. Wij hebben toen afgesproken dat als hij de schroef zou verwijderen, hij de auto als een pakketje terug zou krijgen."

De hardleerse Jakob haalde ondanks de waarschuwing van zijn vader toch de schroef weg. Toen Heiko daar achter kwam was de maat vol. "Ik hou mij altijd aan mijn woord. Ik heb de auto meteen naar recyclingbedrijf Steenhuis in Winschoten gebracht." Daar werd de wagen, nadat de accu en de olie eruit waren gehaald, als een pakje in elkaar geperst. Hoe Jakob ook tegensputterde, vaders wil bleek wet.

"Ik wil een voorbeeld stellen. Het geld interesseert me helemaal niets, een begrafenis is duurder. Het gaat mij om het principe. Het is een stuk erger als je je kind in een rolstoel moet rondrijden of zelfs moet begraven."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 24 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.