De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 21 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  "Celtic grote favoriet"
   
 

DE LUTTE - Blij was Ajax-coach Co Adriaanse allerminst toen hij bij terugkeer van de ochtendtraining hoorde dat Celtic uit Schotland de tegenstander wordt voor plaatsing voor de Champions League. "Het is een pittige tegenstander, een van de zwaarste die we konden treffen. Ik weet niet hoe ze spelen, maar dat zien we binnenkort wel. Ik hoor dat de competitie daar volgende week op 28 juli begint. Ze zijn met afstand Schots kampioen geworden, duidelijk vóór Glasgow Rangers, dat ik beter ken door de vele Nederlanders. Dus Celtic moet wel heel veel kwaliteit hebben. Ze hebben daarnaast Europees topscorer Henrik Larsson in hun midden, die geloof ik het afgelopen seizoen 35 keer scoorde in de competitie. En ik ken natuurlijk Bobby Petta, een goede voetballer die blijkbaar nu pas doorbreekt."

Celtic werd niet alleen landskampioen, maar ze wonnen ook nog eens de Schotse beker en de League Cup. "Daarom zijn ze voor mij duidelijk favoriet", aldus Adriaanse, die Ajax in de rol van underdog manouvreert. "Maar we hebben ons goed voorbereid want we wisten dat we 8 augustus zwaar aan de bak moesten, wie het ook zou zijn."

Ajax heeft Celtic in Europees verband in 1982 voor het laatst ontmoet. In Glasgow speelde Ajax 2-2 maar thuis werd verloren. Sören Lerby en Johan Cruyff speelden toen een bepalende rol bij de Amsterdammers. Balverlies van beide topspelers leidde de 2-1 nederlaag in. Peter Boeve, de huidige assistent-coach, weet zich de wedstrijd nog goed te herinneren. "We hadden die eerste ronde gewoon door moeten komen na de 2-2 in Schotland."

Over de verrichtingen in het Twentse trainingskamp in de aanloop naar de voorronde-wedstrijd is Co Adriaanse tot nu toe tevreden. "Er wordt goed gewerkt. De contouren worden zichtbaar. De spelers hebben in de vakantie een brief meegekregen met daarin wat van hen verwacht werd op de eerste trainingsdag."

Inmiddels heeft Richard Witschge het trainingskamp in De Lutte verlaten. "Op 5 juli heb ik met Witschge gesproken. Hij is een volwassen A-selectie-lid, maar wist ook dat er voor zijn positie op links met Van der Vaart, O'Brien, Chivu en Da Cruz veel concurrentie is omdat zij eveneens op die positie uit de voeten kunnen. Nu vonden beide partijen het beter dat hij niet meer tot de A-selectie behoort. Hij merkte het ook wel, want hij kreeg geen speelminuten in de voorbereiding. Leo Beenhakker heeft het gesprek met hem gevoerd."

Ook voor Winter en Vierklau wordt het moeilijk op hun positie. "De belastbaarheid geeft voor sommige spelers problemen, zoals bij Vierklau en Van der Gun. Maar we willen verder aan een topteam bouwen en meedoen voor de landstitel en daar moet alles voor opzij en moet je keihard trainen. Wie dat niet aankan, valt af. Zo simpel is het." En wie het straffe bewind en de keiharde trainingen overleeft, zal aanwezig zijn als Ajax op Celtic Park sinds twee jaar weer eens een gooi doet naar een plaatsje in de Champions League.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 21 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.