De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 17 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Vervoerder heeft lak aan milieu

door Jeroen Hendriks

   
 

DEN HAAG - Bij grootscheepse milieucontroles vorige maand aan de landsgrenzen en in de havens van Amsterdam en Rotterdam, is één op de negen transporteurs op de bon geslingerd. Onder aanvoering van de Inspectie Milieuhygiëne hebben zo'n 1000 controleurs van onder meer politie, douane, AID en de provincies in totaal 3575 busjes, vrachtwagens, treinwagons en schepen gericht onderzocht.

Daarbij werden 394 soms zeer zware overtredingen van de milieuregels geconstateerd. Bovendien werden er vijf dure nieuwe gestolen auto's en vijf vuurwapens aangetroffen. Dit blijkt uit het eindrapport over de actie dat vandaag naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

Stank

Een opmerkelijke vangst was een vrachtwagen die bij Venlo werd aangehouden. Volgens de papieren bevatte de truck plastic afval bestemd voor Duitsland. De chauffeur viel echter door de mand vanwege de stank die zijn lading verspreidde. Onderzoek wees uit dat hij zijn wagen had volgeladen met huishoudelijk afval en bouw- en sloopafval. Dit illegale transport leverde hem een boete van 16.000 gulden op.

Een anonieme tip die bij de milieu-inspectie binnenkwam leidde ertoe dat in samenwerking met Belgische controleurs in de haven van Zeebrugge een partij van negen lekkende containers met 100 ton uiterst giftige pcb-oliën kon worden onderschept.

Ook werd tijdens de actie een enorme hoeveelheid kunststofafval uit België ontdekt die via ons land naar China verscheept zou worden. Zo'n 60 containers uit het transport zijn inmiddels getraceerd en aan de ketting gelegd.

In de haven van Amsterdam werden veel illegale transporten naar West-Afrika aangetroffen met onder meer lekkende autowrakken, verontreinigde auto-onderdelen, afval en verboden cfk-houdende koelkasten. In de Rotterdamse haven werden onder meer vier containers met plastic afval voor de Filippijnen aangetroffen zonder de benodigde papieren. De 80 ton afval zijn zonder pardon teruggestuurd naar de afzender in Duitsland.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 17 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.