De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 4 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Vrienden van Vitesse springen
club bij met ƒ20 miljoen
Licentie nu zeker gesteld

door Wim Neeskens

   
 

ARNHEM - Particuliere stichting 'Vrienden van Vitesse' helpt de Arnhemse club met een lening van ƒ20 miljoen. Daarnaast springt de provincie Gelderland ook bij door de huur van het Gelredome voor komend seizoen met ƒ6 miljoen te verlagen. Vitesse zelf heeft ƒ1 miljoen kunnen bezuinigen, waardoor men aan de bankgarantie van ƒ22,7 miljoen kon voldoen. Dat eiste de KNVB, wou het armlastige Vitesse komend seizoen betaald voetbal spelen.

De nood was hoog bij de club van Ronald Koeman, die graag enkele versterkingen wilde hebben maar daarvoor is geen geld. Dan moet er eerst verkocht of verhuurd worden. Want ook de heer Vrakking kon de door Vitesse gewenste strategische partner niet vinden. Ook de Doorwin-groep wilde niet met Vitesse in zee en zeker de schulden van Nuon niet overnemen, zodat de club nog van een nieuwe shirtsponsor verstoken bleef, nu ATAG had aangekondigd na dit seizoen te willen stoppen. Maar ATAG was ook maar een tijdelijke oplossing na het wegvallen van NUON als shirtsponsor.

Op het laatste moment kwamen de Vrienden van Vitesse in beeld. Het was kort dag: 1 juli was de beslissende datum voor de KNVB. Jan Snellenburg, Cor Guijt en Herman Veenendaal, belangrijke mensen achter Vitesse, richtten toen snel de stichting Vrienden van Vitesse op, waarbij zich nog acht andere sympathisanten aansloten. Samen staan ze garant voor liefst 20 miljoen gulden, waarmee oude schulden afgelost kunnen worden en Vitesse, hoewel met een sterk verlaagde begroting van 54 naar 40 miljoen gulden, nu het nieuwe seizoen kan ingaan.

De schuldenlast was nog onverwacht groter geworden door een afdracht aan Canal+ van 3,5 miljoen gulden die niet begroot was en door een schuldaflossing aan Nottingham Forest. "We hebben risicodragend kapitaal verstrekt waarbij Nuon niet betrokken is, en tegen een redelijke rente", zei Jan Snellenburg. "Afgelopen maandagmiddag is de KNVB geïnformeerd over de oplossing en daar was men blij."

Voorzitter Jos Vaessen is ook blij dat er een oplossing is gevonden. "Allereerst hebben we een deel van de oude schuld definitief achter ons gelaten en komen er geen nieuwe schulden bij. De structurele kostenverlaging helpt ons ook een handje. Nadat we constateerden dat de stiching Vrakking niet de gewenste hoofdsponsor kon vinden, hebben we deze oplossing kunnen bereiken. Ik ben daar geweldig blij mee. We krijgen nu de licentie en de volgende stap is de shirtsponsor. Het ziet er allemaal plotseling een stuk positiever uit nu onze begroting sluitend is."

Het is overigens opvallend dat de provincie ook ƒ6 miljoen bijdraagt. Men heeft daar altijd geroepen geen geld in Vitesse meer te willen stoppen. Eerder trok De Graafschap aan de bel, maar tevergeefs.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 4 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.