De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 4 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Tourdeelname iBanesto.com
op losse schroeven

   
 

ROME - De deelname van iBanesto.com aan de Ronde van Frankrijk is op losse schroeven te komen staan. Alle renners uit de Spaanse wielergroep die aan de ronde van Italie hebben deelgenomen, worden verdacht van het gebruik van verboden stimulerende middelen.

De openbare aanklager van Florence heeft het nationale olympisch comité van Italië (CONI) een lijst met namen van renners en begeleiders overhandigd. Zij hebben de anti-drugswet van Italië overtreden. De namen van alle coureurs van iBanesto.com staan erop.

Kort voor het einde van de laatste Giro viel de Italiaanse justitie de hotels binnen waar de ploegen verbleven. Alle kamers werden doorzocht. De politie nam talrijke medicamenten en preparaten in beslag. De aanklager stelde een lijst van negentig personen samen, onder wie zestig renners. Ook het team van olympisch kampioen Jan Ullrich komt op de lijst voor. Het is nog onduidelijk of de naam van de Duitse coureur op de lijst van overtreders staat. Het is bekend dat Ullrich een medicijn gebruikt tegen zijn astmatische aandoening.

Tot het iBanesto.com-team behoorde ook uitblinker Unai Osa Eizaguirre. Hij eindigde als derde in het eindklassement. Eindwinnaar Gilberto Simoni wordt niet verdacht, wel verschillende van zijn ploeggenoten uit het Lampre-team. De ploeg van klimmer Marco Pantani komt met zeven renners eveneens op de lijst voor. Pantani daarentegen was op het moment van de razzia reeds uitgevallen door een virusziekte.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 4 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.