De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 4 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  DuPont lager in New York

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - De Amerikaanse effectenbeurs in Wall Street beleefde gisteren een zeer rustige dag. Winstwaarschuwingen zorgden weliswaar voor een lagere start, maar gunstige economische cijfers gaven toch redelijk tegenwicht.

De Dow Jones-index sloot bijna 23 punten lager op 10571,17, na een zeer bescheiden omzet (de laagste tot nu toe dit jaar) van 622 miljoen aandelen. Die kleine omzet werd veroorzaakt door het feit dat de beurs drie uur eerder sloot dan normaal. Dit in verband met de viering van Independance Day vandaag. Veel beleggers zien daarin jaarlijks de mogelijkheid om een extra lang weekend te vieren: velen gaan er dan ook een paar dagen op uit, wat goed te merken is in de handel op de beurs.

DuPont, die maandag nabeurs met een winstwaarschuwing kwam, moest $0,92 terug naar $47,20. Het chemieconcern verwacht dat de winst per aandeel zal uitkomen op $0,35 à $0,40, dat is aanzienlijk lager dan de $0,90 die over dezelfde periode van vorig jaar werd behaald. Als reden voor de winstdaling noemt het concern de afzwakkende economische groei in de VS.

Checkpoint, die eveneens met een winstwaarschuwing voor het tweede kwartaal kwam, sloot $6,36 lager op $44,59. Het zwaarst te lijden onder een bijstelling van de winstverwachting had echter Internet Security Systems. Dit fonds moest liefst 40% ($20,18) prijsgeven op $29,99, na een grote omzet van 15 miljoen stuks.

Gunstig economisch nieuws was het bericht dat de Amerikaanse fabrieksorders in mei met 2,5% zijn gestegen ten opzichte van april. Analisten hadden op zo'n 1,6% toename gerekend.

De voorgenomen fusie tussen GE en Honeywell is door ingrijpen van Brussel nu definitief van de baan.De nieuwe combinatie zou een te dominante positie op diverse markten krijgen, wat tot prijsopdrijving zou kunnen leiden. General Electric moest $0,80 prijsgeven op $49,40, terwijl Honeywell $0,99 in waarde steeg tot $47,89.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 4 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.