De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 4 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Mick Jagger (57) kiest
voor Sophie Dahl (23)

   
 

AMSTERDAM - De 57-jarige MICK JAGGER is als een blok gevallen voor het 23-jarige Engelse topmodel SOPHIE DAHL, die kortgeleden in het nieuws kwam door haar sexy fotosessie voor het parfummerk Opium. Mick Jagger is tot over zijn oren verliefd op deze mooie jonge vrouw die jonger is dan zijn eigen dochters.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 18kb)
Sophie Dahl.
Mick Jagger leerde Sophie een jaar geleden kennen, en vrienden zeggen dat de Rolling Stone al vijf maanden 'serieus' omgaat met het meisje. En serieus is een woord dat bij Jaggers relaties niet veel voorkomt. Want de oude rocker wisselt nogal van vrouwen. Hij heeft nu zeven kinderen van vier vrouwen en zijn flirts, korte romances en 'one night stands' zouden hem een plaats kunnen opleveren in het Guinness Book of Records 2001; een getal dat hoogstwaarschijnlijk in de buurt komt van zijn veroveringen.

Toch lijkt zijn verhouding met Sophie Dahl duurzaam te zijn, en het is voor Jagger geen probleem dat zij met haar drieëntwintig jaar zes jaar jonger is dan zijn dochter Jade. "Geobsedeerd is niet het goede woord", zegt een insider, "'opgeslokt door haar' beschrijft de situatie beter. Hij vindt haar eenvoudig fascinerend. Hij kan gewoon geen genoeg van haar krijgen. En dat is wederzijds."

Sophie heeft de levenslustige grootvader die kleiner is dan zij al voorgesteld aan haar moeder Tessa Dahl, met wie zij een heel goede band heeft. Het drietal kan het goed met elkaar vinden, alhoewel niemand durft te voorspellen hoe de toekomst er nu zal uitzien. Maar een goede vriend van de familie onthult nu wel dat Tessa, ondanks het leeftijdsverschil en Jaggers reputatie met vrouwen, gelukkig is met deze verhouding.

"Zij en Sophie bellen wel twee- tot driemaal per dag met elkaar, en Tessa weet dat haar 'dochtertje' haar eigen boontjes wel kan doppen. Ze weet dat haar dochter geen domme dingen doet", aldus de insider. "Ze is ook heel trots op Sophie. Ze vindt dat zij een heel bijzondere en talentvolle dochter heeft en dat elke man die dit herkent wel een wijze intelligente man is, en waarom zou Mick Jagger dat niet zijn?"

Maar het blijkt al met al opmerkelijk dat Jagger dertien jaar ouder is dan Sophie's moeder en nu niet bepaald bekend staat om zijn trouw jegens vrouwen. Dus wat is het dat de serieminnaar Jagger verbindt met een meisje dat zijn kleindochter had kunnen zijn. Sophie is natuurlijk beeldschoon en sexy, zoals zij de wereld toonde met de Opium-poster, die op een zeker moment in Engeland zelfs verboden werd. Maar Sophie is ook een jonge vrouw met een intrigerende achtergrond. Zij heeft niet alleen een superstatus in de internationale modellenwereld met talrijke covers die zij maakte voor Vogue en Elle. Zij heeft ook twee heel bijzondere grootvaders.

Haar moeder Tessa is het oudste kind van een van de meest succesvolle kinderboekenschrijvers van de wereld, wijlen Roald Dahl, en OSCAR-winnares Patricia Neal. Haar vader, acteur Julian Holloway, is de zoon van wijlen de beroemde acteur Stanley Holloway, die zo geweldig de rol van Doolittle speelde in de verfilming van My Fair Lady met Rex Harrison en Audrey Hepburn.

Sophie heeft van haar beider families zoveel talenten geërfd dat zij een intrigerend meisje is geworden, nog afgezien van haar beeldschone uiterlijk. Ze schrijft zelf, zegt men, 'BRILJANT' en men verwacht wel dat er binnenkort een boek van haar zal uitkomen. Ze acteert en heeft een film gemaakt met Al Pacino, 'People I know'. "Sophie is", zoals een familielid het omschrijft, "zeker geen lichtgewicht waarmee een man kan doen wat hij wil." Mick Jagger schijnt haar dus ook heel serieus te nemen. En wat Sophie betreft, ze is echt helemaal verliefd.

Een ander, die Sophie niet als een niemendalletje zag, was haar vroegere vriend, de Amerikaanse acteur en producer Griffin Dunne (45). Hij dumpte Sophie nadat zij samen met Jagger in februari al de nacht had doorgebracht in het Londense Lanesborough Hotel.

De afgelopen weken is Sophie een regelmatige bezoekster van de Metropolis Studio's, waar Mick een nieuwe cd aan het opnemen is. "Mick voelt zich altijd aangetrokken tot chique, stijlvolle vrouwen", zegt een van zijn muzikale vrienden. "Hij is tenslotte een arbeiderskind uit Dartford en probeert altijd om te gaan met mensen van goede families. En Sophie benadert dit zo dicht als dat buiten de aristocratie maar mogelijk is. Ze is welbespraakt, komt uit de literaire wereld. Kortom, ze is voor Mick een prima vangst."

Jaggers chique vrienden zijn onder meer Camilla Parker-Bowles' schrijvende broer, de avonturier Mark Shand. Door dit contact werd Jagger vorige week uitgenodigd voor een gala van de National Osteoporosis Society in Somerset House. Zijn ex-vrouw Jerry Hall had ook een invitatie gekregen. Maar beiden waren, zo bleek, toch niet aanwezig.

Wat Sophie betreft: zij is een jonge vrouw die nooit te klagen heeft gehad over belangstelling van mannen. Maar volgens vrienden die Jagger al jaren kennen is dit een relatie die zowel voor haar als voor hem nieuwe hoogten heeft bereikt. Jagger is zo gek op haar, dat hij door de telefoon liefdesliedjes voor haar zingt. Niemand die Jagger goed kent kan zich nu nog voorstellen dat Sophie mrs. Jagger nummer 3 wordt, en natuurlijk zijn er allerlei verhalen over de consternatie die deze nieuwe verhouding teweeg heeft gebracht bij Jaggers gezin.

Een insider meent: "Jaggers dochters Karis en Jade zijn er helemaal niet blij mee en ik denk dat ook Elizabeth niet gelukkig is met Sophie. Ze maken zich zorgen over hun vader. Ze houden van hem en willen niet dat hij zichzelf met deze jonge meid voor gek zet. Begrijpelijk hebben zij niets tegen Sophie persoonlijk."

Jade, Jaggers dochter uit zijn huwelijk met Bianca, zei echter: "Ik ben helemaal neutraal over deze verhouding. Ik ben een vriendin van Sophie en keur het niet af wat zij doet. Zij is een volwassen vrouw van drieëntwintig die kan doen wat ze wil. En wat mijn vader betreft. Hij is een volwassen man, dus kan ook hij doen én laten wat hij wil."

Het was Jade, zegt men, die Sophie heeft voorgesteld aan haar vader. Dat gebeurde een jaar geleden in New York. Daarna gebeurde er niets totdat het tweetal elkaar afgelopen winter weer tegenkwam bij de London Fashion Week. Jagger verliet Sophie's hotelsuite toen om vier uur 's nachts. Dit was echter niet, zoals wel gebruikelijk, een 'one night stand'. Het was het begin van iets diepers en duurzaams.

Sophie is altijd gelukkig geweest met het gezelschap van oudere mannen, en het is verleidelijk nu het cliché te gebruiken dat zij, aangezien haar ouders gescheiden zijn, altijd op zoek is naar een vaderfiguur. Maar een van haar beste vriendinnen moet hierom lachen. "Als je Sophie zou kennen, realiseer je je meteen waarom zij een rijpe volwassen man verkiest. Er is geen jongen van drieëntwintig die haar aandacht meer dan vijf minuten kan vasthouden. Daarom is het heel eenvoudig te verklaren waarom zij Mick zo fascinerend vindt."

Sophie is de laatste van een groot aantal schoonheden die Jaggers bed heeft gedeeld. Hij heeft kinderen van Marsha Hunt (Karis, geboren in 1971) en Bianca Perez-Macias (Jade, geboren in 1971). Van zijn tweede vrouw Jerry Hall heeft hij drie kinderen (Elizabeth (1984, James (1985) en Georgia (1992). Van het fotomodel Luciana Morad kreeg hij in 1999 een zoontje Lucas.

Maar zal hij SOPHIE nu trouw blijven? In de Metropolis Studio's, waar hij nu aan het werk is, toonde hij opmerkelijk veel interesse in in de Oekraïne geboren zangeres Ani Lorak, die in de studio naast de zijne aan het opnemen was. Sloot Mick zijn ogen en dacht hij alleen aan Sophie? Niet helemaal. Volgens insiders probeerde hij het meisje, dat bij ons nog onbekend is maar in haar eigen land een enorme ster, te versieren.

En kreeg hij haar in bed? De 19-jarige zangeres was "gevleid", zei ze, "en vond hem heel leuk. Maar", voegde zij eraan toe, "hij is te oud voor mij."

'Gun'

MICK JAGGER heeft zijn ex-vrouw JERRY HALL keihard aangevallen in een nieuwe song. In het lied 'Gun' beschrijft hij hoe hij omdat Jerry weigert bij hem terug te komen achterbleef als een gebroken man. De Rolling Stone zegt dat Jerry zichzelf wil beschermen tegen nog meer hartzeer. Maar hij voegt eraan toe dat, nu Jerry hem heeft verlaten, zij net zo goed een geweer op hem had kunnen richten. "And shoot it through this heart of mine".

'Gun', geschreven voor een solo-cd, verhaalt dat zij heel 'mild' handelt, maar in werkelijkheid de man die van haar houdt 'martelt'.

Deze song toont duidelijk aan dat Jerry nu de macht in handen heeft in de tweeëntwintig jaar durende stoplichtrelatie. Jarenlang stond zij achter Mick, ook in de perioden dat hij overspel pleegde. Maar nadat bekend werd dat het Braziliaanse model Luciana Morad een kind van hem kreeg, vroeg Jerry een scheiding aan.

Sindsdien heeft Mick alles gedaan om Jerry terug te krijgen. Hij bleef zo volhouden, dat het Jerry zelfs haar relatie met filmproducer George Waud kostte.

Een Rolling Stone-insider zei gisteravond: "Deze song over Jerry is de enige manier die Mick kon bedenken om zijn woede te uiten. Ergens houdt hij ondanks zijn relatie met Sophie Dahl nog altijd van haar en dat zij daar niet op ingaat, maakt hem gek.

Ironisch genoeg heeft Mick deze song opgenomen in de Metropolis-studio, waar (zie elders op deze pagina) zijn vriendin Sophie Dahl hem regelmatig opzoekt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 4 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.