De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 3 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Baby-urn geroofd bij
Rotterdams crematorium

door Fred Pruim

   
 

ROTTERDAM - Ze zijn er helemaal kapot van. Patricia (26) en Erik Genegel (35) uit Rotterdam kunnen niet begrijpen dat er op deze wereld mensen zijn die een urntje met de as van een pas gestorven baby stelen. Dit weekeinde stortte de wereld voor het Rotterdamse stel voor de tweede keer in korte tijd in toen een medewerker van het crematorium aan de Maeterlinckweg in Rotterdam-Zuid hun kwam vertellen dat de urn met de as van hun baby Naomi bij een inbraak was gestolen.

Het baby'tje kwam op 26 april dood ter wereld, nadat artsen hadden geconstateerd dat het niet levensvatbaar was. Erik en Patricia, voor wie het hun eerste kindje zou zijn, besloten daarop dat ze de baby, die inmiddels 28 weken oud was, in de buik van de moeder zouden laten inslapen.

"Mijn vrouw is vervolgens 37 uur bezig geweest met de bevalling. Dat was een vreselijke gebeurtenis, maar we moesten erdoorheen. We hadden besloten om Naomi te laten cremeren en haar as in een urn te doen. Dat was het enige wat we voor haar konden doen. Het urntje, in de vorm van een roze beertje, stond klaar om te worden bijgezet op het kinderhofje van het crematorium, toen we dit verschrikkelijke bericht hoorden", vertelt Erik Genegen.

Zijn vrouw Patricia, die juist weer een beetje aan het opkrabbelen was na de dramatische bevalling, kreeg opnieuw een enorme slag te verwerken. Daar kwam nog bij dat de vader van Patricia net een paar dagen thuis was uit het ziekenhuis, nadat hij door alle spanningen rond de dood van zijn aanstaande kleinkind een hartinfarct had gekregen. "Mijn schoonvader lag kritiek, maar krijgt ook nu weer een klap", aldus Erik.

Ook John Heskes van het Rotterdamse crematorium, waar de roof plaatsvond, kan er niet bij dat dieven zoiets onmenselijks kunnen doen. "Die urn heeft geen enkele waarde. Bij de inbraak is ook een aantal nog lege asmedaillons gestolen van goud en zilver. Kijk, dat kan ik nog begrijpen. Maar waarom dan een kast openbreken en een urntje meenemen? Walgelijk gewoon."

Erik Genegen hoopt dat de dief op de een of andere manier berouw krijgt van zijn daad en de urn met de as desnoods anoniem terugbezorgt bij het crematorium. "Ik zou willen dat hij beseft wat hij heeft gedaan en wroeging krijgt. Het allerbelangrijkste voor ons is om Naomi te kunnen geven waar ze volgens ons recht op heeft."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 3 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.