De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 3 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Kermisfamilie in Egypte
mishandeld en bedreigd

door Hens Schonewille

   
 

CAIRO/ELMINIA - De in Egypte gestrande kermisfamilie Miltenburg uit Apeldoorn is gisteren in ernstige moeilijkheden geraakt. Een van hun personeelsleden werd mishandeld en opgepakt en de Apeldoorners deden zelf aangifte van poging tot doodslag omdat ze met stenen waren bekogeld.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 26kb)
De groep Nederlanders die bestolen zijn van hun kermisatracties wordt dag en nacht in de gaten gehouden door Egyptische militairen. (Foto: Martin Hollering)
Henk en Margaret Miltenburg trokken begin dit jaar met hun attracties en hun personeel naar de stad El Minia in Egypte. Ze deden dat op uitnodiging van de plaatselijke ondernemer Mostafa Abdel R. De kermis werd opgebouwd in een park en de caravans van de Miltenburgs kwamen net buiten de omheining te staan. Alles ging goed, tot de Egyptenaar de kermis opeens in bezit nam. Henk en Margaret proberen sindsdien hun eigendommen via de rechter terug te krijgen. Onlangs werd hun claim door een Egyptische rechter erkend, maar inmiddels is de zaak weer verzand.

De Miltenburgs en hun personeelsleden verblijven intussen nog steeds in hun caravans naast het park. Gisternacht kwam het opeens tot een uitbarsting van geweld. De Nederlanders werden gewekt door een regen van stenen die door handlangers van R. vanuit het park naar hun woonwagens werden gegooid. Margaret ging naar buiten om de schade op te nemen en werd bijna door een zware baksteen getroffen. "De steen viel vlak voor mijn voeten neer. Het scheelde een paar centimeter of ik was geraakt."

De Nederlanders wisten uiteindelijk de politie tot ingrijpen te bewegen en de rust leek teruggekeerd. Enkele uren later volgde echter een nieuw dieptepunt. De 37-jarige Wim den Otter werd tijdens het uitlaten van zijn hond door de mannen van R. opgewacht, mishandeld en het terrein van de kermis op gesleept.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 3 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.