De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 3 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Gsm's vanaf de
fabriek meteen
in rovershanden

door Gijsbert Termaat

   
 

AMSTERDAM - Mobiele telefoons worden op grote schaal uit magazijnen en tijdens transporten te geroofd. De gsm's blijken vooral voor veel koeriers, magazijnmedewerkers en andere tussenpersonen een verleidelijke prooi. Volgens de Nederlandse marktleider Nokia zijn inmiddels vele duizenden toestellen van deze aanbieder tijdens transporten in verkeerde handen gekomen.

"Wij durven amper nog een pakketje te versturen in een Nokia-enveloppe," zegt marketingmanager W. Wagemans van Nokia Benelux. "We gebruiken nu veelal blanco enveloppen om iets te verzenden."

"Je moet gigantisch oppassen met het transporteren van mobiele telefoons. Wij proberen zoveel mogelijk alle zendingen af te dekken met handtekeningen," zegt Wagemans van Nokia. Daarnaast verzenden we alles zo onopvallend mogelijk. Het is nodig. Diefstal gebeurt regelmatig, dat is helaas het gedrag van bepaalde lieden", aldus de zegsman.

De gsm-diefstal neemt zulke ernstige vormen aan dat sommige leveranciers zeggen voor één bestelling vier keer te moeten leveren alvorens de toestellen aankomen.

TNT International Express, één van de grootste koeriersdiensten van ons land, zegt regelmatig geconfronteerd te worden met diefstal. "Waar mensen werken gebeuren dat soort dingen", verklaart woordvoerster H. Kluuk.

Gerd Hoffmann jr. directeur van Hoffmann Bedrijfsrecherche wordt vaak ingeschakeld voor onderzoek naar diefstal van grote partijen gsm-toestellen. "Het zijn gewilde artikelen onder de consument en makkelijk te verkopen."

Volgens Hoffmann is de mobiele telefoon op dit moment het meest gewilde artikel in het 'alternatieve winkelcircuit'. "Vroeger waren het de sigaretten die makkelijk van eigenaar wisselden, daarna videorecorders, autoradio's en cd-spelers. Nu zijn het laptops en gsm-toestellen die door de consument gevraagd worden," aldus Hoffmann jr.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 3 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.