De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 3 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  O'Mahoney wint
overtuigend
Baümler Cup

Van onze speciale verslaggever

   
 

SINT MICHIELSGESTEL - Golfprofessional Tom O'Mahoney heeft op de schitterende bosbaan van De Dommel bij Sint Michielsgestel de twaalfde editie gewonnen van de strijd om de Baümler Cup. De goeroe onder de Nederlandse golfleraren en tevens één van de meest belangrijke bondscoaches van de Nederlandse Golf Federatie kwam in deze eendaagse klassieker voor senior golfprofessionals met 71 slagen het clubhuis binnen.

Good Old Bertus van Mook deed twee slagen meer over de omloop die een par heeft van precies 70. Uiteraard was de initiatiefnemer van dit enige en ook in andere opzichten unieke a-commerciële evenement, Ton Enthoven, razend enthousiast met zo'n winnaar. "O'Mahoney is een begrip in Nederland. Hij heeft tal van talenten gescout en naar de top begeleid en staat binnen en buiten de golfwereld in groot aanzien. Zijn triomf schat ik dan ook hoog in en is een glanzend visitekaartje voor dit toernooi", aldus de oprichter van Enthoven Agenturen.

Tot voor dit jaar stond deze wedstrijd onder de naam Dormeuill Cup op de kalender, maar dat is nu veranderd in Baümler Cup. Enthoven terugkijkend: "We hebben een contract getekend voor drie jaar, waarmee de continuïteit is gewaarborgd. Voor de 'seniors' in ons land, want alleen zij mogen hieraan deelnemen, is dat belangrijk. Ze weten waar ze aantoe zijn." En hoe. In Ton Enthoven hebben zij een mecenas, die ooit uit medelijden met de in bijna armoede levende golfleraren een wedstrijd organiseerde. Ook op De Dommel, nu alweer voor de twaalfde keer op rij de thuishaven van dit illustere gezelschap. "Ik weet nog", vertelde Enthoven met een glunderende winnaar O'Mahoney aan zijn zijde, "dat nog niet eens zo lang geleden, bijna geen droog brood was te verdienen met het professionele golfleraarschap. Uit idealisme en als hommage aan al die mensen die deze sport nu 'booming' en tot de vijfde grote sport in ons land hebben gemaakt, ben ik toen met dit toernooi begonnen." En met grote, ook internationaal zeer bekende winnaars op het affiche. Jan Dorrestein won vier keer, maar Harold Henning, de stoere Zuid-Afrikaan was veruit de beste met 63 slagen, nog steeds het baanrecord van De Dommel. Ook heel mooi was de 'Tiger Woods'-drive van Martin Roesink over meer dan 330 meter. Op die par-4-hole van 431 meter maakte de in Amerika wonende en ook gisteren weer van de partij zijnde voormalige grootmeester vervolgens met een weergaloze chip-in een heerlijke eagle. Zo goed ging het in de twaalfde editie weliswaar niet, maar de strijd was er niet minder om. Winnaar O'Mahoney: "Je weet dat het pas op de laatste hole wordt beslist. Zo zit golf nu eenmaal in elkaar. Je moet dan ook altijd je concentratie vasthouden en scherp blijven. En daarin was ik nu de beste."

De uitslag: 1. Tom O'Mahoney (Ier.) 71, 2. B. van Mook 73, 3. A. Horsman (Eng.) 74, 4. J. Dorrestein 75 en 5. J. Stevens 76 slagen.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 3 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.