De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 2 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Eerbetoon aan
overleden vader

Van onze wielermedewerker

   
 

NIJMEGEN - Als één familie leefde de Farm Frites-ploeg van Leontien Zijlaard-Van Moorsel de voorbije dagen naar het nationaal wielerkampioenschap toe. Ploeggenote Sissy van Alebeek, boezemvriendin van de olympisch kampioene, verloor veertien dagen geleden plotseling haar vader en dat had een immense impact op alle rensters. "Wat zou het mooi zijn als Sissy in Nijmegen kampioen kan worden", was de gedachte die de ploeg op de been hield en met een goede moraal aan de start bracht. Na een weinig enerverende race was het eerbetoon aan Sissy's vader Jan een feit toen zijn 25-jarige dochter het ploegenspel schijnbaar koelbloedig afrondde.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Sissy van Allebeek
Jan en Mientje van Alebeek uit Schijndel hadden met Van Moorsels ouders Harrie en Martha een wedstrijd in Spanje bezocht, toen op de terugweg de 63-jarige Jan van het ene op het andere moment het leven liet. Pas vorige week kon hij begraven worden en werden in de Farm Frites-ploeg de gedachten weer verzet naar wielrennen. Begrijpelijkerwijs had Sissy van Alebeek daar veel moeite mee. Thuis in Schijndel bij haar moeder en broer dacht de blonde renster: 'het zal allemaal wel met dat wielrennen'. "Maar mijn moeder zei: 'rij maar'."

Om niet bij voorbaat een streep door het nationaal kampioenschap te hoeven zetten, nam Van Alebeek woensdag met lood in de schoenen weliswaar daarom toch deel aan de Luba Classic. Met een vijfde plaats bleken de benen nog prima in orde. Ook zaterdag gaf Van Alebeek ondanks de rotste twee weken van haar leven blijk van een goede conditie. Door ploegleider Michael Zijlaard werd ze meegestuurd in een vroege vluchtgroep, waar verder ploeggenote Bertine Spijkerman, Martine Bras, Marielle van Scheppingen, Saskia Kaagman en Sandra Rombouts bij betrokken waren.

"Het is vandaag jouw koers", gaf Martine Bras de latere kampioene tijdens de vlucht al mee. De renster van Team Brabant 2000 verkondigde daarmee het idee van het complete peloton. Van Alebeek is graag gezien en iedereen gunde haar dan ook van harte een succes. Dat er daarom geen jacht op de koplopers werd gemaakt, is onwaarschijnlijk, maar de zes kregen de wedstrijd wel heel gemakkelijk cadeau. Zoals verwacht had Van Alebeek in de sprint geen moeite met haar metgezellen en kon ze als nieuwe kampioene haar moeder in de armen vallen.

Leontien Zijlaard-Van Moorsel aanschouwde het mooie moment met tranen in de ogen. "Dit is als een droom. Kijk eens hoe ik het kippenvel op de benen heb staan", glunderde de patrones van het Nederlandse vrouwenwielrennen. Hoe onwerkelijk de titel overkwam kon alleen de winnares zelf typeren. "Mijn gedachten springen overal heen. Maar", zo vertelde ze haar moeder, "hij was er vandaag gewoon bij hoor."

NK weg, vrouwen. 1. Van Alebeek 110,4 km in 2.55.46, 2. Spijkerman, 3. Bras, 4. Van Scheppingen, 5. Kaagman, 6. Rombouts, 7. Brunen op 0.23, 8. Grimberg, 9. Chantal Beltman, 10. Vos op 0.28.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 2 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.