De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 2 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  De wanhoop nabij door gesloten Albert Heijn

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - In tien minuten tijd verzamelden zich gisteren 71 cliënten voor de deur van het Albert Heijn-filiaal aan de Jodenbreestraat in Amsterdam, maar merkten tot hun verbazing dat deze dicht was.

De winkel nam een voorschot op de metamorfose van de supermarktketen die vandaag zijn beslag moet krijgen. Dan zijn alle 686 filialen gesloten om van een nieuw uiterlijk en dito assortiment te worden voorzien.

De grote borden in de winkels die de sluiting al weken aangeven ten spijt, wilde menig klant in de Jodenbreestraat boodschappen doen. Een enkeling probeerde de schuifdeuren met de handen uit elkaar te trekken, een ander sloeg op de ramen.

"Oh ja, ik heb wel iets over een verbouwing gelezen", zegt iemand, maar hij is een van de weinigen. Veel klanten zijn met stomheid geslagen dat AH plotseling twee dagen sluit. Sommigen kijken er zelfs bij alsof het het ergste is wat hen kan overkomen.

Bij Albert Heijn Foodplaza achter het Paleis op de Dam is het niet anders. Honderden mensen komen tevergeefs langs. Een affiche meldt dat andere vestigingen in de stad die dag nog tot 19.00 uur open zijn, maar maandag moet klanten echt op zoek naar een andere super. Alleen de goed voorbereiden hebben tijdig extra boodschappen ingeslagen.

In de AH-supermarkten zullen vanaf morgen 1500 producten niet meer zijn te vinden. Ze maken plaats voor met name meer non-food artikelen, zoals potten en pannen.

Concurrent Laurus is sinds kort ook bezig met een metamorfose. Eind 2003 moet Nederland 800 Konmars rijk zijn. De kritiek op de nieuwe formule is echter niet van de lucht. Er gaan zelfs geruchten dat Laurus overweegt met het omvormen van de oude supermarkten te stoppen. Een woordvoerder ontkent dit ten stelligste.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 2 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.