De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 27 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  'Twijfelkont' Boogert
mist gouden kans

Van onze speciale verslaggever

   
 

LONDEN - Veel is er al geschreven over de schrijnende staat, waarin het vaderlandse vrouwentennis momenteel verkeert. Wimbledon 2001 voegde daar nog een hoofdstuk aan toe. Nadat Miriam Oremans en Yvette Basting al in de eerste ronde naar huis waren gestuurd, moest ook Kristie Boogert afscheid nemen van het beroemdste tennispark van de wereld. Ze steeg anderhalve set lang tegen het Belgische wonderkind Justine Hénin boven zichzelf uit, maar verzuimde het karwei af te maken. Iets dat haar al vaker gebeurde.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 11kb)
Kristie Boogert afscheid nemen van het beroemdste tennispark van de wereld. Ze steeg anderhalve set lang tegen het Belgische wonderkind Justine Henin boven zichzelf uit, maar verzuimde het karwei af te maken. Iets dat haar al vaker gebeurde. (Foto: AP)
Het was onwaarschijnlijk hoe ze een 7-5, 4-1 voorsprong tegen de nummer negen van de wereld, Rosmalen-winnares en finaliste op Roland Garros, weggaf (7-5, 5-7, 2-6). Binnen een mum van tijd sloeg de twijfel bij Kristie Boogert toe. "Ik ging nadenken. Zij ging steeds beter spelen en ik kon geen druk meer geven. De rollen draaiden om. Het is zuur, maar ik heb haar toch knap partij gegeven", luidde het zwakke verweer van Boogert na het missen van de gouden kans.

Zij is inmiddels 27 jaar en de belofte, die ze ooit was, heeft ze nooit echt kunnen inlossen. Het is tekenend voor de situatie in het vrouwentennis, dat Kristie Boogert met Miriam Oremans nog steeds de kar moet trekken. De opvolging laat op zich wachten; de vooruitzichten zijn voorlopig aardedonker. Boogert kan aan dat laatste ook weinig doen. Haar techniek staat als een huis, maar alleen daarmee ben je nog geen goede tennisprof. Tennissen is ook afzien, beulen en spelen met je hart. Kwaliteiten, waar de zilveren medaillewinnares van Sydney 2000 (met Oremans) geenszins van overloopt.

Wat dat betreft kon zij op dag drie van 'The Championships' een voorbeeld nemen aan haar tegenstander. Hénin sloeg aanvankelijk geen service in en geen return goed, maar zij bleef knokken en in haar kansen geloven. Met de felbevochten zege als resultaat.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 27 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.