De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 28 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Delta Lloyd neemt
Belgische bank over

   
 

AMSTERDAM - Bankverzekeraar Delta Lloyd Nuts Ohra (DLNO) gaat de middelgrote Belgische bank Nagelmackers overnemen. Hiermee worden de bankactiviteiten in België in één klap ruim verdubbeld. De onderhandelingen zijn volgens bestuursvoorzitter Niek Hoek van DLNO in een vergevorderd stadium.

"Een Van Lanschot in de dop", zo noemt topman Hoek de nieuwe aanwinst in België. De bank betekent volgens hem een aanzienlijke versterking op gebieden als retailbanking, private banking en vermogensbeheer. En dat komt goed uit, want een belangrijke doelgroep van DLNO vormen de rijke Nederlanders die bij onze zuiderburen een (fiscaal) goed heenkomen hebben gevonden. "In deze interessante markt zullen wij ons aandeel in de komende tijd dan ook sterk vergroten", voorspelt Hoek.

De overname van Bank Nagelmackers past volgens de DLNO-topman in het streven van de bankverzekeraar om binnen enkele jaren tot de top-5 van financiële aanbieders in België uit te groeien. "Op dit moment beschikken we nog over een bescheiden kantorennet van 35 vestigingen in Vlaanderen. Met de overname van Nagelmackers krijgen we er 69 kantoren bij, vooral rond Brussel en in Wallonië. Er is nauwelijks sprake van overlap."

Bank Nagelmackers is één van de oudste banken van België. De bank behaalde vorig jaar een bescheiden winst van EUR1,5 miljoen op een balanstotaal van EUR3 miljard. Hoek schrijft dit voor een belangrijk deel toe aan voorzieningen die getroffen zijn ten behoeve van slechte leningen.

"Het operationele resultaat, vóór deze kosten bedroeg EUR10 miljoen", aldus Hoek. De bank telt 600 medewerkers en 140.000 klanten. Op dit moment bedient Delta Lloyd Bank in België met 300 mensen nog maar 40.000 rekeninghouders.

De bankverzekeraar heeft anderhalf jaar onderhandeld over de overname. "We hebben ruim de tijd genomen om het zittende management en de aandeelhouders te overtuigen", verklaart Hoek. Nagelmackers is op dit moment nog onderdeel van het Belgische P&V Verzekeringen. De overname gaat vooralsnog niet ten koste van arbeidsplaatsen. Ook de directie van Nagelmackers kan voorlopig gewoon blijven zitten.

Afgelopen maand voegde DLNO diverse versnipperde activiteiten in België samen onder de naam Delta Lloyd. Inmiddels zou de groep bij Belgen al over een naamsbekendheid van 52% beschikken. DLNO is onderdeel van het Britse CGNU en heeft Duitsland, Luxemburg, België en Nederland als werkterrein.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 28 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.