De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 27 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Leerling-kelner (17) voorkomt ramp
Leerling-kelner Peter Westein (17) heeft een heldenrol gespeeld bij het redden van bijna 100 mensen uit het brandende viersterrenhotel Delta in Vlaardingen. Hij voorkwam dat de hotelgasten bedwelmd raakten.
Leerling-kelner (17) voorkomt ramp
Nieuw proces Puttens duo
Nieuw proces Puttens duo
De Puttenaren Wilco Viets (30) en Herman du Bois (40) hebben hun straf voor het verkrachten en doden van Christel Ambrosius in '94 al uitgezeten, maar zij krijgen een nieuw proces. Tv-journalist Peter R. de Vries en oud-hoofdcommissaris Blaauw deelden in de vreugde over de uitspraak van de Hoge Raad.

Glazenwassersshow voor patiëntjes
Ademloos kijkt Wilma, een patiëntje uit het Sophia Kinderziekenhuis, naar glazenwassers die 'haar' ziekenhuis bestormden. In plaats van de ramen te lappen werden door in totaal 20 'glazenwassers' de namen van de kinderen op de ruiten geschreven.
Glazenwassersshow voor patiëntjes
Aantal wao'ers weer gestegen
Het aantal wao'ers is weer toegenomen. In april telde ons land 949.700 arbeidsongeschikten.

Meevaller voor woningbezitters en ondernemers
Huizeigenaren en ondernemers in 32 gemeenten van ons land kunnen profiteren van een onverwachte meevaller in de onroerende-zaakbelasting (ozb).

Vloekverbod in Holten na fusie met Rijssen
In het Twentse Holten is het voortaan verboden in het openbaar te vloeken. Dat heeft de gemeenteraad van Rijssen, waar Holten per 1 januari mee is gefuseerd, besloten. Rijssen kent de regeling al sinds jaar en dag.
Ingenieuze sproeifiets Ingenieuze sproeifiets
Brugwachter Piet Maas geeft de bloemetjes water met zijn ingenieuze mobiele sproei-installatie. In de omgeving van de Piushaven in Tilburg geeft hij alle plantenbakken aan lantaarnpalen water. Piet Maas zegt apetrots te zijn op zijn sproeifiets. Het is een ideale uitkomst om bloemen die op 3 meter hoogte staan toch te besproeien. De Stichting Thuishaven Tilburg, bedacht het idee van de bloembakken aan lantaarnpalen.
Ouders Vaatstra: minister Korthals zit fout
De ouders van het vermoorde meisje Marianne Vaatstra stellen dat minister Korthals van Justitie de Tweede Kamer verkeerd heeft voorgelicht over de arrestatie van de Irakese asielzoeker Ali Hassan Hussein.

Alle kleuters worden beter in taal en rekenen
Kleuters worden steeds beter in taal en rekenen. In groep 2 van de basisschool gingen de allochtone kleuters het hardst vooruit. Dit blijkt uit het PRIMA-cohortonderzoek, dat ieder twee jaar wordt gehouden.
Goochelaar Hans Klok klem in wc
De beroemde illusionist Hans Klok heeft benarde momenten meegemaakt toen hij vast zat op de wc van het nieuwe pompstation in Annen van de Waterleidingsmaatschappij Drenthe. De goochelaar ging voor een optreden naar de wc. Toen hij eruit wilde bleek de deur klem te zitten. "Ik dacht eerst dat ze een grap met mij uithaalden maar dat bleek niet het geval", aldus Klok.
Goochelaar Hans Klok klem in wc
Juf voor ogen van klas afgetuigd
Een 51-jarige onderwijzeres van een basisschool in Hellevoetsluis is voor haar klas met een stuk hout afgerost door een familielid van een van de leerlingen. De ongekend gewelddadige aanval op de juffrouw van groep 7 van openbare basisschool De Brandaris speelde enkele dagen geleden.

Eigenaar Jan Veerman bereid 't Hemeltje af te staan
Eigenaar Jan Veerman van 't Hemeltje is bereid zijn deel van het Volendamse rampcafé af te staan, zodat er een voorziening voor nabestaanden en slachtoffers kan worden gevestigd. De ouders van twaalf van de dertien omgekomen jongeren hadden hierom gevraagd.
Boeren op pieperles Boeren op pieperles
Tientallen boeren laten zich op landbouwwagens met een tractor voortrijden door velden met pootaardappelen. Ongeveer 1000 landbouwers hebben zich maandag en gisteren laten voorlichten op proefboerderij Het Kompas in Valtheremond.
Kroonprins gehoord over val Srebrenica
Kroonprins Willem-Alexander is door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (Niod) gehoord over de gebeurtenissen na de val van de Bosnische enclave Srebrenica. Dit meldde gisteravond RTL Nieuws.

Man verzilverde staatsloten voor de tweede keer
Een 34-jarige Rotterdammer heeft kans gezien om bijna een jaar lang reeds verzilverde staatsloten voor een tweede keer in te wisselen voor geld. Met zijn truc haalde hij een bedrag van zeker 75.000 gulden op.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.