De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 27 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

HBG contra de aandeelhouders HBG contra de aandeelhouders
"Er komt een moment dat de aandeelhouders zeggen 'tot hier en niet verder'. En dat moment is helaas vandaag." Zo verwoordde Willem Burgers van Orange Fund de hoog opgelopen emoties in de baggersoap rond de Hollandsche Beton Groep (HBG) gisteren.
Philips met productie mobieltjes naar China
Philips stopt met de zelfstandige productie van mobiele telefoons. De Nederlandse elektronicareus brengt de productie van mobieltjes onder in een gezamenlijke onderneming met China Electronics Corporation. Philips met productie mobieltjes naar China

Napster akkoord met labels
Het Amerikaanse internetbedrijf Napster heeft overeenstemming weten te bereiken met honderden muzieklabels.
Rechter wil bonden en top Sabena spreken Rechter wil bonden en top Sabena spreken
De Brusselse rechtbank van koophandel heeft vandaag de vakbonden en de directie van de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena uitgenodigd voor een gesprek. De rechtbank moet beslissen of er surseance van betaling moet worden aangevraagd voor Sabena.
Labouchere wacht opnieuw miljoenenclaim
Effectenbank Labouchere ligt voor de tweede keer in één week onder vuur van beleggers die miljoenen claimen doordat zij hun vermogen zijn kwijtgeraakt. Dit keer betreft het drie klagers die stellen dat de bank zich niet heeft gehouden aan de door hen afgegeven volmacht. Zij eisen in een civiele procedure ƒ2,2 miljoen. De gedupeerde klanten van Labouchere belegden hun geld via een volmachtconstructie bij de bank.
Labouchere wacht opnieuw miljoenenclaim

Technowaarden zeer zwak
Het was gisteren kommer en kwel op het Damrak. Vooral in de technologiehoek vielen weer klappen met als koplopers Toolex, Cap Gemini en Philips. Heineken hield goed stand maar dat was dan ook de witte raaf. Per saldo moest de AEX index 5,72 punten omlaag naar 560,20 nadat al 557 op het bord had gestaan.

Merrill Lynch fors onderuit
Meevallend economisch nieuws hebben gisteren goed tegenwicht kunnen vormen voor teleurstellende berichten van het Amerikaanse bedrijfsleven. De schade voor de Dow Jones-index bleef daardoor gisteren beperkt tot een verlies van nog geen 32 punten op 10472,48. De Nasdaq steeg 13,75 punten tot 2064,62.
Aandeelhouders Samas willen beursvertrek Aandeelhouders Samas willen beursvertrek
Een groep aandeelhouders verzet zich tegen de toekomstplannen van Samas. De kantoorinrichter wil de komende jaren op eigen kracht hard groeien. De groep stuurt aan op een vertrek van de beurs. Zij zijn daartoe eigenhandig op zoek naar een financiële partij. Samas presenteerde de nieuwe plannen op een aandeelhoudersvergadering. Topman Hans de Mos stippelde daar een ambitieus groeipad uit.
Albert Heijn haalt met spaarrekening al ƒ63 mln. binnen
Supermarktketen Albert Heijn heeft met zijn AH Spaarrekening voor klanten in ruim vier maanden tijd al meer dan 63 miljoen gulden binnengehaald. Inmiddels sparen zo'n 150.000 klanten bij de supermarkt.

KLM zet met online boeken aanval in op reisbureaus
De KLM en acht andere toonaangevende Europese luchtvaartmaatschappijen hebben gisteren onder de nieuwe bedrijfsnaam 'Opodo' gezamenlijk de internet-reismarkt 210 miljoen passagiers betreden.
Vertrouwen in economie daalt
Voor het eerst sinds 1996 zijn meer consumenten negatief gestemd over de Nederlandse economie dan er mensen zijn die denken dat het allemaal zo'n vaart niet zal lopen. Ook de producenten zien de economische ontwikkelingen steeds somberder in. Het consumentenvertrouwen neemt al sinds begin van dit jaar gestaag af en bereikte dus in de maand juni het laagste punt in vijf jaar. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.