De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 20 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Oracle grote stijger
   
 

NEW YORK - Oracle was gisteren de opvallendste stijger op Wall Street. De softwarebouwer klom 11,7% op $16,76 nadat het fonds rooskleurige toekomstverwachtingen had geopenbaard. De opsteker was evenwel niet genoeg om de beurzen aan te sporen tot een rally. De Dow Jones-index sloot zelfs 0,5% lager op 10596,67 punten. De Nasdaq moest, na een goed begin, genoegen nemen met een miniwinstje van 0,2% op 1992,66. Volgens handelaren stond het Oracle-nieuws te veel op zichzelf om de Nasdaq echt te kunnen stutten. De aanvankelijke opmars door de 2000-puntengrens kon dan ook niet worden vastgehouden.

Oracle meldde dat de vraag naar software aantrekt. Ook houdt het concern vast aan de winstverwachting voor het lopende kwartaal. Een niet onbelangrijke blijk van vertrouwen: de Oracle-uitspraken zouden een signaal kunnen zijn dat de kwakkelende Amerikaanse economie door het diepste dal heen is.

Maar "één dag maakt nog geen bull-markt", zo maande een analist tot voorzichtigheid. De overige techwaarden konden al met al slechts mondjesmaat meeprofiteren.

Ook Qwest (+4,8%) had opgewekt nieuws voor beleggers. Het telecomconcern meldde dat de financiële doelstellingen dit jaar worden gehaald, mede door de sterke vraag naar breedband internetdiensten.

Onder de financiële waarden kwamen Lehman Brothers (+7,8%) en Goldman Sachs (-0,5%) met kwartaalcijfers. Eerstgenoemde presteerde veel beter dan verwacht, laatstgenoemde voldeed aan de verwachting.

Honeywell (-3,8%) leed onder uitspraken van GE-topman Welch dat een overname definitief van de baan is. En Boeing ging gebukt onder het nieuws dat grote concurrent Airbus een miljardenorder in de wacht heeft gesleept van een Amerikaanse klant: International Lease Finance. Het was de tweede klap voor de vliegtuigbouwer uit de VS in even zoveel dagen. Maandag haalde het Europese Airbus ook al een miljardendeal binnen van JetBlue Airways en ook dat is een Amerikaanse klant. Het aandeel Boeing daalde 5% op $61,80.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 20 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.