De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
zo 17 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  AS Roma gek van vreugde
   
 

ROME - De eerste kampioenstitel van AS Roma sinds 1983 maakte de fans uitzinning. Voor het laatste fluitsignaal in de wedstrijd tegen AC Parma bestormden tweeduizend aanhangers het veld en rukten de spelers de voetbalkleren van het lijf. Het duel moest door scheidsrechter Braschi worden gestaakt tot een ander tenue was opgeduikeld.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 24kb)
De totale gekte in Rome is uitgebroken. (Foto: EPA)
AS Roma versloeg Parma met 3-1 en liet zo niets aan het toeval over. Juventus, dat de laatste speeldag met twee punten achterstand was ingegaan, zegevierde ook, met 2-1 tegen Atalanta.

Aanvoerder Totti (18e minuut), Montella (38e) en Batistuta (77e) scoorden voor de Romeinse ploeg die stadgenoot Lazio opvolgde. Trainer/coach Fabio Capello bewees weer eens een van de besten in zijn vak te zijn. Hij behaalde landstitels met AC Milan, Real Madrid en nu met AS Roma. Voor AS Roma was het pas de derde nationale titel na 1942 en 1983. Ter vergelijking: Juventus was 25 keer kampioen, AC Milan zestien keer en Inter dertien keer.

Juventus verzekerde zich door van Atalanta te winnen van rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League. Trezeguet (5e) en Tacchinardi (63e) zorgden voor de doelpunten, Nappi scoorde kort voor tijd tegen. Ook dit duel moest ongeveer een kwartier worden gestaakt door interventie van supporters.

Lazio verloor de laatste competitiewedstrijd bij Lecce (1-2) maar eindigde toch als derde en mag met AC Parma aan de voorronde van de Champions League deelnemen. Coach Dino Zoff van Lazio liet de Argentijn Juan Veron niet spelen. De speler was psychologisch geschokt door de hearing bij de Italiaanse voetbalbond over zijn valsepaspoortenaffaire. Aan het eind hoorde hij tot zijn grote schrik een aanbeveling voor een schorsing van twee jaar.

De beide Milanese clubs Inter en AC komen in het UEFA-bekertoernooi uit, evenals bekerwinnaar Fiorentina. Inter eindigde als vijfde door winst op Bologna met 2-1. Seedorf maakte in de 35e minuut het eerste doelpunt, Vieri in de 44e het tweede. In de 78e minuut scoorde Cipriani tegen.

AC Milan wordt in het nieuwe seizoen getraind door de Turk Fatih Terim, vorige jaren succesvol met Galatasaray. Terim werkte korte tijd voor Fiorentina maar werd in verband gebracht met AC Milan toen de club Alberto Zaccheroni ontsloeg. Oud-bondscoach Cesare Maldini nam tijdelijk waar.

Vicenza (16e op de eindranglijst), Napoli (17e) en Bari (18e) degradeerden naar de Serie B. Verona (15e en Reggina (14e) spelen nog twee wedstrijden met als inzet het behoud van de Serie A. De verliezer degradeert.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


zo 17 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.