De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
zo 17 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Oremans maakt overuren in Birmingham

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - Doet Miriam Oremans een keer flink van zich spreken, werkt het weer niet mee. De Berlicumse was de afgelopen dagen op het gras in Birmingham zo in haar sas, dat ze zowaar doordrong tot de finale. Daarin is echter vandaag pas de Française Nathalie Tauziat haar tegenstander, omdat de regen in Groot-Brittannië het programma behoorlijk dwars zat.

Dat is op zich niet nieuw, evenals de opmars van Oremans op gras niet. Zij bevestigde haar reputatie. Oremans fleurt op als ze het gravel kan inruilen voor de groene ondergrond. Ze behaalde hierop haar beste resultaten. ,,Ik kan niet echt beschrijven waarom, maar het geeft mij een kick op gras te spelen. Het geeft mij extra vertrouwen. Het is jammer dat het grasseizoen maar zo kort duurt.''

De Brabantse wist zich als enige Nederlandse te handhaven in tophonderd. ,,Het is jammer dat het de laatste tijd wat minder gaat. Maar wij kunnen er niks aan doen dat er geen opvolging is. Wij kunnen niet meer dan ons best doen."

Oremans liet zich in Birmingham, waar ze in 1996 al eens de laatste vier haalde, niet afleiden door de moeilijke omstandigheden. Vrijdag begon ze aan haar kwartfinales, maar ze kon de partij tegen de Amerikaanse Brandi, in 1999 winnares van Rosmalen, pas gisterochtend met 6-4, 6-3 afronden. Een paar uur daarna moest ze alweer aantreden voor de halve finale tegen de Slowaakse Daniela Hantuchova. Na een moeizaam begin won ze met 2-6, 6-4, 7-5.

,,Het is jammer dat de finale is verschoven. Zeker gezien Rosmalen wordt het allemaal wel hectisch. Het is afwachten hoe ik daar mee om kan gaan. De laatste keer heb ik van Tauziat gewonnen, maar als finaliste op Wimbledon heeft ze bewezen een goede grastennisster te zijn. Het wordt een partij tussen twee oude rotten.''

Seda Noorlander steeg in het verre Tasjkent (Oezbekistan) boven zichzelf uit. De excentrieke Haagse kon haar eerste eindstrijd op de WTA-tour tegen de Duitse Bianka Lamade (3-6, 6-2, 2-6) niet met winst bekronen. Wegens het slechte weer kan Oremans vandaag pas aantreden tegen de als eerste geplaatste Française Nathalie Tauziat.

Noorlander had gemengde gevoelens na de finale. ,,Als je zover komt, wil je meer. Ik had toch heel graag de kans willen benutten om een toernooi te winnen.'' Volgens de Haagse gaf een betere service van de 1,84 meter lange Lamade in de beslissende set de doorslag. Noorlander moest al in de eerste game haar opslag inleveren. ,,Het liep niet meer zo lekker bij mij. Ik kreeg wat last van mijn schouder. Ik deed daardoor toch wat voorzichtiger.''

Haar finaleplaats noemt Noorlander een logisch gevolg van haar goede spel de afgelopen maanden. ,,Ik heb een periode gehad dat ik er steeds in de eerste ronde uitlag. Er zit nu een opgaande lijn in, dat geeft vertrouwen. Op de ranking kom ik door deze finale weer dicht bij de tophonderd. Dat is nu mijn eerste doel.'' Ze gaat morgen in Londen proberen zich te kwalificeren voor Wimbledon, waar ze in 1999 in de tweede ronde van de Amerikaanse Jennifer Capriati won.

Lleyton Hewitt komt vol vertrouwen naar de Heineken Trophy in Rosmalen. De Australiër bewees op de banen van Queens' club dat hij in een uitstekende vorm verkeert. Hij won het toernooi ten koste van gerenommeerde grasspelers. In de halve finales klopte hij zevenvoudig Wimbledon-winnaar Pete Sampras (3-6, 6-3, 6-2). In de eindstrijd bracht hij de Brit Tim Henman met twee keer 7-6 een gevoelige nederlaag toe.

In Halle bekroonde Thomas Johansson zijn sterke optreden met de eindzege. Na zijn verrassende winst op de Rus Jevgeni Kafelnikov won hij ondanks een dijbeenblessure in de finale van de Franse gravelspecialist Fabrice Santoro. ,,Dit is mijn eerste toernooiwinst op gras. Goed voor mijn zelfvertrouwen voor Wimbledon'', glunderde Johansson.

• Londen (Queen's), mannen (2 miljoen gulden), halve finales:Henman (GBr/4) - Ferreira (ZAf/7) 5-7 6-4 6-2, Hewitt (Aus/3) - Sampras (VSt/2) 3-6 6-3 6-2.Finale:Hewitt - Henman 7-6 7-6.

• Halle, mannen (2,5 miljoen gulden), halve finale:Santoro (Fra) - Rafter (Aus/2) 7-5 6-4, Johansson (Zwe/7) - Kafelnikov (Rus/1) 6-3 5-7 6-2.Finale:Johansson - Santoro (Fra) 6-3 6-7 6-2.

• Birmingham, vrouwen (450.000 gulden), kwartfinales:Oremans (Ned) - Brandi (VSt/12) 6-4 6-3, Tauziat (Fra/1) - Kremer (Lux/6) 6-4 6-0.Halve finales:Oremans - Hantuchova 2-6 6-4 7-5, Tauziat - Raymond (VSt/4) 6-0 7-6. Finale (vandaag): Oremans - Tauziat.

• Tasjkent, vrouwen (350.000 gulden), halve finale:Noorlander (Ned) - Torrens-Valero (Spa/7) 6-3 7-6, Lamade (Dui/6) - Mikaelian (Zwi) 4-6 7-5 6-3.Finale:Lamade - Noorlander 6-3 2-6 6-2.

• Rosmalen, kwalificaties, mannen, eerste ronde:Groen (Ned) - Moodie (ZAf) 7-5 6-3, Standaart (Ned) - Ivanov-Smolenski (Rus) 3-6 7-5 7-6, Muller (Lux) - Altelaar (Ned) 6-7 7-5 6-3.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


zo 17 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.