De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 18 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  NS positief over
nieuwe rooster
ondanks oponthoud

door Marjolein van der Gaag

   
 

DEN HAAG - Ondanks een eerste week waarin de vertragingen de pan uitrezen, blijven de Nederlandse Spoorwegen optimistisch over het nieuwe dienstrooster. Volgens de NS heeft het ingevoerde 'rondje om de kerk' niets te maken met de chaos, die de afgelopen dagen heerste op het spoor.

"De problemen stonden absoluut los van het dienstrooster. Dit is gewoon een week met pech geweest. De echte effecten van de nieuwe regeling zullen pas over een paar maanden meetbaar zijn en we hebben daar nog steeds vertrouwen in", aldus woordvoerder M. Jonker.

Met name de botsing woensdag tussen twee treinen bij Utrecht Centraal Station zorgde in bijna heel het land voor forse vertragingen en veel treinen, die uitvielen. Dit incident, waarbij twee passagiers gewond raakten en waarvan de oorzaak nog wordt onderzocht, had haar nasleep tot vrijdag.

Maar die dag werd de NS opnieuw geconfronteerd met problemen. Een draadbreuk bij Barendrecht zorgde weer voor veel mopperende reizigers. Zo had al het treinverkeer richting het zuiden onder het probleem te lijden. Een stroomstoring bij Geldermalsen maakte de chaos op het spoor vrijdag compleet.

Jonker: "Het is allemaal heel vervelend. Zeker als alles zo vlak na elkaar komt. Maar ondanks het feit dat er de afgelopen week een heel groot aantal treinen is uitgevallen, zijn we voorzichtig positief. We willen geen voorbarige conclusies trekken, maar we merken wel dat met het nieuwe dienstrooster vertragingen makkelijker kunnen worden ingelopen."

"Bovendien zijn we over een paar weken uit de personeelskrapte. We krijgen dan allemaal mensen die net van de opleiding komen. Nu is personeelsgebrek een van de belangrijkste redenen voor het uitvallen van treinen. Dat is dan ook niet meer het geval."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 18 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.