De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 18 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street blijft in ban
van winstwaarschuwing

   
 

AMSTERDAM - Ook deze week zal Wall Street beheerst worden door winstwaarschuwingen, aldus Michael Toorop van Prudential Bache Securities in Amsterdam. Algemeen wordt verwacht dat meer dan duizend bedrijven het publiek zal laten weten dat de tweede kwartaalwinstcijfers niet aan de verwachtingen zullen voldoen. Dit zou nu een recordaantal zijn. Na de 935 negatieve indicaties in het eerste kwartaal.

Het is niet dat de markt onvoorbereid is op de stroom van waarschuwingen, maar wel teleurgesteld is over het geringe aantal verbeteringen die de bedrijven durven te voorspellen voor de komende kwartalen. Weinigen twijfelen eraan of het Federal Reserve voor de zesde keer dit jaar de rente zal verlagen.

Het debat concentreert zich dan ook op de vraag of het een kwart of een half procent renteverlaging wordt. Van de Europese centrale bank (ECB) wordt niet verwacht dat zij deze week de Europese rente zal verlagen, ondanks de economische groeivertraging alhier. De ECB heeft een beperkter mandaat dan de Fed. Haar primaire doelstelling is de inflatie te bestrijden en niet de economische groei te bevorderen. Zolang de Europese inflatie zich royaal boven de doelstellingen bevindt, zijn de handen van de heer Duisenberg gebonden.

Deze week zullen met name beleggingsinstellingen winstcijfers rapporteren. Vandaag na het slot zal Oracle met cijfers komen. De verwachting is een winst van 14 cent per aandeel, iets onder de 15 cent die het bedrijf in maart zelf nog schatte te zullen verdienen in haar vierde kwartaal.

De technologiesector houdt wederom haar adem in. Er komt deze week een aantal economische data uit. Deze zijn de bouwnijverheid, de lijdende economische indicatoren (verwachting plus 0,1%) en de handelsbalans (verwachting een tekort van $30,9 miljard).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 18 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.