De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 18 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Doden en gewonden
in Amsterdam bij
vier schietpartijen

Van een onzer verslaggeefsters

   
 

AMSTERDAM - Tijdens vier schietpartijen zijn afgelopen weekeinde in Amsterdam in totaal twee doden gevallen en twee personen zwaargewond geraakt aan de benen. Het gewelddadige weekeinde eindigde gisteravond met een schietpartij in de Caberaalstraat in de Mercatorbuurt in Amsterdam-West. Een bewoner werd in het trappenhuis van zijn woning in de benen geschoten en is buiten levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis.

De zaterdagavond daarvoor werd een 25-jarige man rond half tien op straat nabij zijn geparkeerde auto doodgeschoten in de Van Beuningenstraat in de Staatsliedenbuurt.

Omwonenden hoorden schoten en zagen vervolgens twee mannen wegrennen richting de Groen van Prinstererstraat. De GG en GD heeft nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dat was vergeefs. De toedracht is volgens de politie nog onduidelijk, maar men denkt niet dat er sprake is van een liquidatie.

De tweede dode, een man van 36 jaar, viel in de vroege zaterdagmorgen in een woning aan de Pieter Aertszstraat. Hoewel de aanleiding voor het schot niet bekend is, vermoedt de politie wel dat een conflict over drugs heeft meegespeeld. In de woning in de Amsterdamse Pijp waren volgens de politie die nacht vier personen, twee mannen en twee vrouwen, bijeen. De vertrekkende man trok een pistool en schoot het slachtoffer in de rug neer toen hij samen met zijn partner opstapte.

Een vierde slachtoffer, een 64-jarige man, viel zaterdagmiddag in de Bijlmermeer tijdens een overval op een autowasserette. Twee overvallers schoten de oudere man, die personeelslid was, in het been.

De twee andere personeelsleden waren hevig aangeslagen en konden nog geen duidelijke verklaring afleggen hoe de overval precies is verlopen. De 64-jarige man ligt nog in het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 18 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.