De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 12 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street levert in
   
 

NEW YORK - In de VS doken de beurzen gisteren in het rood. Winstwaarschuwingen en een gebrek aan richtinggevend nieuws trokken de indices naar beneden, waarbij vooral tech-fondsen het moesten ontgelden. De omzetten waren dun.

Op Wall Street moest de Dow Jones-index 0,5% inleveren op 10922,09 punten. Schermenbeurs Nasdaq duikelde 2,0% omlaag naar 2170,78 punten. Onder de verliezers waren onder meer Intel (-3,7%), Amazon.com (-4,5%) en Oracle (-2,6%).

Analisten zien in de nieuwste koersval het bewijs dat de Nasdaq nog maanden nodig heeft om uit te breken. Maar uiteraard is dat koffiedik kijken. Bovendien hield menig belegger zijn kruit droog met het oog op de macro-economische data, die later deze week volgen.

Waarschuwingen kwamen er van toeleverancier voor de chipindustrie DuPont Photomasks (+0,83%) en fabrikant van onderdelen voor mobiele telefoons Powerwave Technologies (-11,6%). Ook Juniper Networks concurrent van Cisco duikelde na de winstwaarschuwing van vorige week en verloor op de beurs 7,1%.

AOL Time Warner kon als een van de weinige tech-waarden een kleine plus noteren van 0,9%. Het mediaconcern heeft de sprong gemaakt naar China. De onderneming heeft een gezamenlijke onderneming opgericht met de Chinese computerfabrikant Legend voor het aanbieden van internet. De partners steken er beide $100 miljoen dollar in. AOL krijgt 49% van de aandelen, Legend de rest. Legend heeft 40% van de Chinese pc-markt voor consumenten in handen.

Onder de oude economie-fondsen was Ford (+3,7%) in trek. De autofabrikant kreeg een koopadvies (was: neutraal) van Salomon Smith Barney. De effectenbank vindt dat het aandeel wel erg hard is gevallen door de affaire rond de exploderende Firestone banden, die onder Ford-modellen moesten worden vervangen.

Bij de financiële waarden waren zakenbank Morgan Stanley Dean Witter (-2,5%) en American Express (+0,3%) in het nieuws. Volgens het financiële tijdschrift Barron's zouden de twee partijen fusiebesprekingen voeren.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 12 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.