De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 1 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Technologie krabbelt op

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Op Wall Street zorgden koopjesjagers gisteren aanvankelijk voor optimisme. Het echte enthousiasme nam later op de dag wat af, hetgeen ertoe leidde dat de Dow Jones-index uiteindelijk niet meer dan 39,30 punten (0,4%) bij mocht schrijven op 10.911,94 en de techzware Nasdaq Composite 26,07 punten (1,3%) op 2110,59.

Nu de eerste bedrijven zich uitspreken over de te verwachten gang van zaken in het tweede kwartaal zullen de aandelenkoersen zich op korte termijn blijven bewegen binnen een nauwe bandbreedte, verwachten handelaren. Nieuwe neerwaartse schuivers zouden beleggers niet hoeven te verwachten, omdat het idee van herstel in de laatste maanden van 2001 stevig post zou hebben gevat.

Binnen de technologiehoek deden vooral internet-, halfgeleider- en softwarefondsen het goed. Zo mocht halfgeleiderproducent Intel $0,41 bijschrijven op $27,01: tussentijds werd zelfs een hoogste niveau aangetikt van $27,50, nadat het aandeel eergisteren met $26,60 de laagste slotkoers bereikte in vijf weken.

Ook de producenten van hardware (pc-apparatuur) krabbelden weer wat op. Sun, eergisteren nog in de lappenmand vanwege een winstwaarschuwing, dikte $0,22 aan tot $16,47. Compaq mocht $0,29 bijschrijven op $15,99, ondanks een neerwaartse bijstelling van de winst per aandeel-taxaties door de analisten van ABN Amro.

Softwaremaker Microsoft kalfde $0,01 af tot $69,18. Gisteren lanceerde de onderneming de laatste versie van het programma Office, onder de naam Office XP. Volgens Merrill Lynch is een succesvolle introductie van XP van cruciaal belang, aangezien Office goed is voor 34% van de omzet en 50% van de operationele winst van Microsoft.

Kopieermachine-fabrikant Xerox zag zijn aandelen 0,88% meer waard worden op $9,91, nadat accountants van KPMG concludeerden dat er 1: geen fictieve transacties in Xerox' boeken voorkomen, en 2: het bedrijf geen liquiditeitsproblemen heeft.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 1 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.