De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 1 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Kabinet verwerpt
bereikte akkoord
radiofrequenties

Van onze parlementaire redactie

   
 

DEN HAAG - Het met veel pijn en moeite bereikte akkoord over de verdeling van de commerciële radiofrequenties wordt alsnog door het kabinet naar de prullenbak verwezen, omdat het 'onuitvoerbaar' en 'juridisch onhaalbaar' is.

De commissie-Bouw, die door het kabinet werd ingesteld om het conflict met de Tweede Kamer over de radio op te lossen, stelde voor om de zeven bestaande commerciële stations hun plek te laten houden en drie andere zenders te veilen.

De Tweede Kamer was eerder gezwicht voor de protesten van de bestaande commerciële radiostadions, die niets voelden voor de veiling. Ze dwong het kabinet tot het zoeken van een andere oplossing.

Staatssecretaris Monique de Vries (Verkeer) wil en kan de voorstellen van Bouw bij nader inzien toch niet uitvoeren. Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) en de ministers Zalm (Financiën) en Jorritsma (Economische Zaken) delen haar visie.

De plannen van de commissie-Bouw zijn onderuit gehaald door een batterij aan juristen en deskundigen van onder andere de Nma en de Opta. Verder heeft een aantal landsadvocaten zich op de zaak gestort.

De verantwoordelijke bewindslieden willen nu toch de oorspronkelijke veiling van acht radiofrequenties doorzetten. Eventueel zouden er ook tien frequenties kunnen worden geveild, maar die hebben dan niet allemaal een gelijke dekking.

In de Tweede Kamer gaan ook stemmen op, onder meer bij CDA en D66, voor een zogeheten 'beauty contest', dat betekent dat de beste stations een frequentie mogen kopen. Bronnen rond het kabinet melden nu al dat dit eveneens juridisch onmogelijk is.

Het kabinet en de Tweede Kamer hebben begin volgende week een gesprek over het probleem.

Voorzitter M. Banga van de Vereniging Commerciele Radio (VCR) sluit niet uit dat er weer massale luisteraarsprotesten op touw worden gezet als het kabinet niets doet met de voorstellen van Bouw. Andere commerciëlen, zoals Q the Beat, zijn blij dat zij straks toch een gooi kunnen doen naar een van de frequenties.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 1 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.