Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 26 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Huwelijksdatum 02-02-02
favoriet als domeinnaam

Van een onzer verslaggeefsters

   
 

RIJSWIJK - De huwelijksdatum van prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta, 2 februari 2002, heeft internetters geïnspireerd. Sinds de bekendmaking van de datum zijn al meerdere domeinnamen geregistreerd waarin een variant van de huwelijksdatum voorkomt.

De domeinnaam www.02022002.nl is niet te registreren via de Stichting Internet domeinregistratie, omdat in een domeinnaam minstens een letter moet voorkomen. Creatieve internetters hebben echter de nodige varianten verzonnen. De naam www.2februari.nl is sinds 21 mei in handen van automatiseringsbedrijf Kovoks uit Culemborg.

"Ik hoorde de datum en heb direct gekeken of die nog vrij was", vertelt T. Albers, een van de eigenaren van het bedrijf. "In eerste instantie heb ik de naam voor de lol geregistreerd. Inmiddels hebben al wat mensen contact gezocht en hebben we besloten dat we de domeinnaam gaan veilen. De eventuele opbrengst gaat naar een goed doel, Terre des Hommes. We hebben geen zin als geldjagers bekend te staan", aldus Albers.

De eigenaar van www.2februari2002.nl, Quotejobs.nl, onderdeel van uitgever Quote Media, wil zelf wat maken van de site. "Het wordt een informatiepunt voor het aanstaande koninklijk huwelijk. Compleet met gastenboek en het laatste nieuws", aldus een woordvoerder.

De stichting Liever.nl uit Nijmegen is sinds 22 mei de eigenaar van www.2feb2002.nl en heeft www.op02022002.nl en www.dd02022002.nl in aanvraag. De stichting heeft wel iets met het koningshuis. Op 30 maart van dit jaar feliciteerde de stichting de kroonprins met zijn verloving en bood hem de domeinnaam www.willem-alexandervanoranje.nl aan. Of de toekomstige bruidegom ook een domein met de huwelijksdatum krijgt, is nog niet duidelijk. "We hebben meerdere varianten geregistreerd en moeten nog beslissen wat we er precies mee doen", zegt F.J. Sprengers van de stichting.

En een iets algemenere naam, www.koninklijkhuwelijk.nl is al sinds januari 2000 in handen van K. Bakker van Transpontes. Zijn vooruitziende blik moet volgens hem wel geld opleveren. "Ik wil er wel een paar centen aan verdienen", aldus Bakker. Hij heeft naast deze nog enkele gerelateerde namen in bezit, waaronder www.royalwedding.nl. Toch zijn nog niet alle mogelijke combinaties geregistreerd. Onder meer www.02februari.nl, www.02februari2002.nl, www.huwelijkwillem-alexanderenmaxima.nl en www.tweefebruari2002.nl zijn tot op heden nog vrij.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 26 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.