Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
ma 21 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Ashcroft laat zich
leiden door bijbel

Van onze correspondent

   
 

NEW YORK - Iedere werkdag om klokslag acht uur buigen topambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Justitie zich in de werkkamer van hun baas John Ashcroft over de bijbel.

De opmerkelijke dagopening heeft afgelopen weekeinde vragen opgeroepen over Ashcrofts visie op de grondwettelijk voorgeschreven scheiding tussen kerk en staat.

Volgens het weekblad Time leidt de diepgelovige Ashcroft de religieuze sessies die door hemzelf worden aangeduid als 'RAMP - Read, Argue, Memorize and Pray'. Zo'n dertig justitiemedewerkers bestuderen en bediscussiëren daarbij passages uit de bijbel. De bijeenkomsten worden afgesloten met een gebed.

Sommige medewerkers van justitie noemen de sessies ongepast. De aartsconservatieve Ashcroft ligt ook onder vuur omdat hij zich op het departement zou laten afschermen door een select gezelschap van ideologisch gelijkgestemde adviseurs.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 13kb)
John Ashcroft (Foto: REUTERS)
Ashcroft was eerder dit jaar wegens zijn rechtse denkbeelden de meest omstreden kandidaat voor het kabinet van president George W. Bush. De minister wijst tegenover Time echter iedere kritiek op de bijbelsessies van de hand: "Ik geloof niet dat het een bedreiging is voor anderen, wanneer ik tracht om de wijsheid van de Almachtige in te roepen in mijn besluitvaardigheidsproces."

Afgelopen weekeinde werd ook bekend dat Ashcroft vasthoudt aan het eisen van de doodstraf tegen de onlangs als spion voor Moskou ontmaskerde FBI-agent Robert Hanssen. Ashcroft verwerpt het advies van CIA-chef George Tenet om een deal te sluiten met Hanssen, waarbij de spion in ruil voor gevangenisstraf bereid wordt gevonden om informatie te geven over Russische spionage-activiteiten in de VS.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 21 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.